DELEN
DENK

Peilingen: Nederland heeft de buik vol van DENK-aanvoerder Tunahan Kuzu en geeft hem dikke onvoldoende: 2,6

Het loopt nog niet echt als de brandweer, de pogingen van DENK-aanvoerder Tunahan Kuzu om via de politiek Nederland te veroveren. Als het Nederlandse electoraat de man een cijfer moet geven, is dat slechts 2,6. Kuzu scoort daarmee het slechtst van alle politieke leiders in de Tweede Kamer.

De veroveringspolitiek van DENK lijkt nog niet erg succesvol te zijn in Nederland, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling van Ipsos. Het Nederlandse publiek werd gevraagd om alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer een cijfer te geven, en daaruit blijkt dat DENK-man Tunahan Kuzu er het verreweg het slechtst vanaf brengt. Met een zeer magere 2,6% eindigt de DENK-fractievoorzitter helemaal onderaan het lijstje met 13 namen. Bovenaan staat echter VVD-coryfee Klaas Dijkhoff, die met een 6,1 heel redelijk scoort. Hij wordt gevolgd door Gert Jan Segers van de ChristenUnie (5,9) en Lilian Marijnissen (5,7) van de SP. Verder zijn er nog voldoendes voor Klaver (GL), Buma (CDA) en Van der Staaij (SGP).

De rest van de politieke leiders krijgen allemaal onvoldoendes van het electoraat: Asscher, Pechtold, Thieme, Krol, Baudet, Wilders… en dus hekkensluiter Kuzu.

Desondanks kan de bijzonder slechte peiling voor de driemansfractie van DENK geen verrassing zijn. Eerder al scoorde Kuzu zelfs slechts een 1,6 in een rapport opgemaakt door de respondenten van Maurice de Hond, en onlangs werd plaatsvervangend fractievoorzitter Azarkan door datzelfde panel met een negativiteitsscore van 79% ook al laatste onder alle Haagse haantjes.

Het toont maar weer eens aan dat er vrijwel helemaal niemand op de opruiende en polariserende politiek van DENK zit te wachten. Als de partij enig respect voor Nederland zou hebben, zou het haar koers radicaal bijsturen of gewoon de meest eervolle optie van allemaal: zichzelf opheffen. Want zeg nou zelf, Kuzu… een 2,6? Dat wordt helemaal niks met je partij, joh. Stop met politicusje spelen en ga wat nuttigs doen, zou ik zeggen!

Reacties

Reacties

SDB en nieuwsreporter.com brengt u nationaal en internationaal nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.