DELEN
Israël
Republican presidential candidate Donald Trump waves to the crowd after speaking during a rally opposing the Iran nuclear deal outside the Capitol in Washington, Wednesday, Sept. 9, 2015. (AP Photo/Susan Walsh)

Ali Hosseini Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft Israël zondag “een kankergewezel” genoemd dat “verwijderd en uitgeroeid” moet worden. Volgens hem is “uitroeiing mogelijk en gaat het zeker gebeuren”, citeert The Times of Israel.

De Iraanse grootayatollah haalde via Twitter hard uit naar de Joodse staat die onlangs haar 70-jarig bestaan vierde. Aanleiding voor zijn felle kritiek is het ingrijpen van Israëls leger tijdens de recente gewelddadige protesten in de Gazastrook. Khamenei voegt dat dat de Israëlisch-Palestijnse kwestie niet wordt gemotiveerd door politiek. Volgens hem is het “een kwestie van het hart… en geloof”.

Eerder die dag waarschuwde de hoogste leider van het islamitische land alle landen die weigeren om Israël te confronteren en de Verenigde Staten te vriend willen houden. Khamenei is ervan overtuigd dat “weerstand de enige manier is om de Palestijnen te redden van de onderdrukking.” Eerder bestempelde hij Israël als “barbaars”, “infantiel” en “de sinistere en onreine hondsdolle hond van de regio”.

Gert-Jan Segers on Twitter

Een leider die meldt dat een land met ruim 6 miljoen Joden een ‘kwaadaardige tumor’ is die ‘verwijderd en uitgeroeid’ moet worden. Huiveringwekkend. Als het er op aan gaat komen, is er voor ons maar één juiste morele keus: bescherming van Israël. https://t.co/uVXo7tlItV

In april riep de islamitische geestelijke alle moslimlanden op om Israël te verslaan. Volgens hem regeert in Israël een “vals, liegend en onderdrukkend regime”. In zijn verklaring maakte Khamenei destijds duidelijk dat alle moslims de plicht hebben om Palestijnse verzetsbewegingen te steunen. Ook pleitte hij voor voortdurende Iraanse steun voor de Palestijnse terreurgroep Hamas.

Recent is het geweld tussen Israël en Palestina weer opgelaaid. Sinds de protesten eind maart begonnen zijn er meer dan honderd doden gevallen. De Palestijnen eisen een terugkeer naar wat nu Israël is.

 

Reacties

Reacties

SDB en nieuwsreporter.com brengt u nationaal en internationaal nieuws

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.