DELEN
wilders

De reeds voor groepsbelediging veroordeelde politicus Geert Wilders is na zijn “minder, minder, minder”-uitspraak niet bepaald milder, milder, milder geworden.

Na de uitlatingen van Stef Blok heeft Wilders besloten alle pretentie te laten varen. Tenslotte moet je iets doen om de extreemrechtse vleugel te blijven als de Minister van Buitenlandse Zaken het soort eugenetica loopt te verspreiden waarvan iedereen die in dit land rondloopt zonder rode waas van xenofobie voor de ogen denkt: “Huh? Ik zie toch dat dit niet waar is?”

En dus heeft Wilders Stef Blok een baan als minister aangeboden op twitter.

Geert Wilders on Twitter

Het wordt tijd voor het kabinet Wilders 1. Schoon schip maken. Weg islam. Nederland weer voor de Nederlanders. Stef Blok mag Minister van Monocultuur worden. Dan hoeft hij zijn woorden niet terug te nemen en kan hij werken aan het ontmantelen vd multiculturele samenleving.

Disclaimer: wij herhalen dit in het kader van berichtgeving en het kunnen vormen van een mening. Die disclaimer is even nodig, want het bovenstaande is vermoedelijk een strafbare uitspraak. En daarvoor moeten we even terug naar de jaren 90 en de centrum-democraten. De politicus Janmaat had tijdens een bijeenkomst geroepen: ‘Wij schaffen, zodra wij de mogelijkheid en de macht hebben, de multiculturele samenleving af.’

Volgens de rechter was dit strafbaar. Hij kreeg 2 maanden voorwaardelijk en een boete van 7500 gulden. Dit bleef ook in hoger beroep staan.

“Verdachtes uitlating ‘Wij schaffen zodra wij de mogelijkheid en de macht hebben de multi-culturele samenleving af’ levert, bezien in de context van de uitlatingen van zijn mededaders ‘Nederland voor de Nederlanders’ en ‘Vol is vol’, geen geoorloofde kritiek op het door de overheid ten aanzien van etnische minderheden gevoerde beleid op (vgl. HR NJ 1996, 527), maar een verboden aansporing tot discriminatie.”

In essentie zegt Wilders in de bovenstaande tweet hetzelfde: zodra hij de macht heeft, stelt hij Blok aan om de multiculturele samenleving te ontmantelen. De oplettende lezer ziet natuurlijk dat de context van de uitspraken belangrijk is. Nu: “Nederland weer voor de Nederlanders” staat in dezelfde tweet en dat is letterlijk opgenomen in het bovenstaande citaat. Bovendien is een bijkomend feit dat er al een veroordeling voor groepsbelediging ligt, en een eerdere rechterlijke waarschuwing dat Wilders zich op de grens bevond – toen hij nog niet openlijk dit soort teksten verspreidde.

Het valt dus te verwachten en te verdedigen dat er de komende tijd nog veel meer aangiftes tegen hem binnenstromen, want zijn tweet van 20 juli is strafbaar.

Geert Wilders on Twitter

Een kleine selectie van de aangiftes van de afgelopen twee weken. Geen bedreiging zal me stoppen, sukkels!

Reacties

Reacties

SDB en nieuwsreporter.com brengt u nationaal en internationaal nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.