DELEN
Zuuraanval
Foto: De daders van de zuuraanval op een peuter in het Verenigd Koninkrijk. Bron: Screenshot NOS

De wereld reageerde geschokt op de zuuraanval op een peuter in het Verenigd Koninkrijk. De meeste mensen, samen met mij, vragen zich af wat er vredesnaam in de uitvoerders omging om zo een actie te ondernemen. Welke ziekelijke gedachten gaan er in je om, op het moment dat je een peuter voor het leven tekent? Vaak wordt een zuuraanval gezien als een ‘wraakactie’ in islamitische kringen, maar er is nog niets bekend over de motivaties om de peuter zo te verminken.

De Britse politie heeft in Londen drie mannen opgepakt voor de vermoedelijke zuuraanval op een peuter. De mannen (22, 25 en 26) worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Zaterdag werd het jongetje volgens de politie bewust met een bijtende substantie aangevallen in een winkel in Worcester, iets ten zuidwesten van Birmingham. Het kind, dat in een buggy zat, liep ernstige brandwonden op aan zijn gezicht en zijn arm.

Het zijn jonge mannen en de relatie met het jongetje is nog niet bekend. Is het een ziekelijke ‘grap’? Wilden ze gewoon weten wat er zou gebeuren of hoe het zou voelen? Is het een vorm van ‘eerwraak’? We weten het niet, maar wat we wel weten is dat het Verenigd Koninkrijk al langer geteisterd wordt door dit soort aanvallen.

Ik wil niet zeggen dat het een trend is in het VK, maar het is meer dan een aantal ‘incidenten’. Laten we hopen dat de politie de daders te pakken krijgt en er achter komt wat de motivaties zijn achter de aanval.

Reacties

Reacties

SDB en nieuwsreporter.com brengt u nationaal en internationaal nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.