Gaat Weinstein vrijuit? Het zit er dik in

0
weinstein

De kans lijkt er dik in te zitten dat de Amerikaanse oud-filmproducent Harvey Weinstein, die in New York terecht staat voor verkrachting van drie vrouwen, vrijuit gaat. De beschuldigingen tegen Weinstein leidden tot de #MeToo-beweging. In totaal zijn er meer dan zeventig vrouwen die zeggen dat ze het slachtoffer van hem zijn. Het gaat voornamelijk om actrices en andere mensen uit de filmwereld; allemaal vrouwen die van Weinstein afhankelijk waren. Weinstein houdt vol dat er geen enkele sprake was van dwang.

DE BESCHULDIGINGEN TEGEN WEINSTEIN LEIDDEN TOT DE #METOO-BEWEGING. HONDERDEN VROUWEN ZEIDEN NA DE ONTHULLINGEN OVER WEINSTEIN DAT ZE DOOR INVLOEDRIJKE MANNEN SEKSUEEL ZIJN MISBRUIKT OF GEÏNTIMIDEERD.

De advocaten van de 66-jarige Harvey Weinstein willen dat het proces tegen hun cliënt wordt gestopt. Ze zeggen dat ze e-mails hebben waaruit blijkt dat een vrouw die door Weinstein verkracht zou zijn daarna nog jaren een relatie met hem heeft gehad.

De jury die de vervolging van Weinstein gelastte, heeft de mails destijds niet gezien. De advocaten vinden dat hun cliënt daardoor geen eerlijk proces heeft gekregen. Het gaat om mails die gedurende vier jaar zijn verstuurd, vanaf 2013. In dat jaar zou de betreffende vrouw door de Hollywoodmagnaat verkracht zijn.

De advocaten van de oud-producent zeggen dat ze weten dat verkrachting ook binnen een relatie voorkomt, maar uit de toon van de mails zou blijken dat de vrouw verliefd op Weinstein was en veel van hem hield. Zo schrijft ze dat ze niet kon wachten om Weinstein aan haar moeder voor te stellen.

Meer dan 70

Harvey Weinstein (66) staat in New York terecht voor verkrachting van drie vrouwen. De oud-producent is momenteel op borgtocht vrij. De volgende hoorzitting is op 20 september.

In totaal zijn er meer dan zeventig vrouwen die zeggen dat ze het slachtoffer van hem zijn. Het gaat voornamelijk om actrices en andere mensen uit de filmwereld; allemaal vrouwen die van Weinstein afhankelijk waren. Weinstein houdt vol dat er geen enkele sprake was van dwang.

De beschuldigingen tegen Weinstein leidden tot de #Metoo-beweging. Honderden vrouwen zeiden na de onthullingen over Weinstein dat ze door invloedrijke mannen seksueel zijn misbruikt of geïntimideerd.

Sylvana simons begint nu echt helemaal gek te worden

0
sylvana
Foto: Sylvana Simons verzweeg dat de 'racistische' vragenlijst van uitgeverij Malmberg vooroordelen juist wil tegengaan. Bron van deze duizendste selfie, die aantoont hoe ijdel Sylvana Simons is: haar Instagramaccount

Raak volgens Sylvana: ‘De autochtone Nederlander fantaseert over het heropenen van de gaskamers!’

De gemiddelde Nederlander zou graag de sinds 1945 niet meer gebruikte gaskamers graag weer in werking stellen. Dat stellen Hassnae Bouazza en Sylvana Simons in een column genaamd “Het autochtone drama.” Ook is er “heimwee naar slavernij” en een “bijna seksuele fascinatie voor geweld.” Heftige taal, maar BIJ1-politica Sylvana Simons staat er honderd procent achter: “Elk woord raak!”

Je vraagt je soms af waardoor Sylvana Simons zo ontzettend door is geradicaliseerd. Of het het hele antwoord op die vraag is, weet ik niet. Maar het zal in ieder geval een gedeeltelijke verklaring zijn: door wat ze leest. Want als het fel, en boos, en radicaal anti-autochtoon is… nou, dan vind je de BIJ1-oprichtster meestal wel aan je zijde. Een auteur wiens stukken gretig aftrek vinden in huize Simons, is Hassnae Bouazza. U kent haar wellicht wel als een opstoker en een haatzaaier, want dat is wat de partner van Peter Breedveld al jaren achtereen is.

Zie bijvoorbeeld ook een nieuw artikel dat Bouazza voor haar eigen website schreef, en waarin ze autochtone Nederlanders de meest idiote denkbeelden in de schoenen schuift. Van gaskamers tot en met een fascinatie voor geweld:

“De afgelopen jaren heeft de bezorgde, autochtone burger ons een inkijkje gegeven in zijn delirische geestelijke wereld: heimwee naar slavernij, fantasiën over het heropenen van de gaskamers en een bijna seksuele fascinatie voor geweld.

Die bezorgde burger heet ook wel de piemelroeper: dreigt vrouwen met verkrachting als ze een ongewenste mening uiten, maar is tegelijk ook anti-islam vanwege het vermeend vrouwonvriendelijke karakter van die religie. Al zal de piemelroeper de islam nooit een religie noemen, maar een ideologie. Dat heeft hij zijn politieke roerganger horen zeggen en de mens is nu eenmaal een papegaai.”

Want iedere autochtoon in dit land is nu eenmaal fan van Geert Wilders en ziet hem als zijn “politieke roerganger”. Als dat had geklopt, zou de PVV nu niet op 18 zetels staan in de peilingen maar op 140.

Maar ja, waarom zou je feiten ook in de weg laten staan van een beetje ophitsen en haatzaaien, nietwaar? Iedere Nederlander met een blanke huid uitschelden voor nazi en slavernijfan… kijk, dát is natuurlijk pas echt leuk. En dan vooral als politici zulke haatdragende ellende dan ook nog gaan goedkeuren. “Elk woord raak,” schreef Sylvana Simons specifiek over de hierboven geciteerde column van Hassnae Bouazza. En nou, dan heb je het voor elkaar hoor!

Lees verder: hier bij de bron

Achter de dodelijke branden in Griekenland

0
griekenland

De dodelijke branden in Griekenland weerspiegelen de kwetsbaarheid veroorzaakt door decennia van onverantwoordelijke, niet-gereguleerde ontwikkeling. Toch heeft Griekenland in de loop van de afgelopen tien jaar veel meer mensen verloren aan de tragedie veroorzaakt door de vestiging in de EU dan aan enige overstroming of natuurbrand.

ATHENE – Een bijbelse ramp voltrok afgelopen maandag Attica. Ik zag het eerste teken in de late ochtend op de luchthaven van Athene, waar ik mijn dochter naar Australië zag. Een sterke geur van brandend hout zorgde ervoor dat ik omhoogkeek naar de hemel, waar een witgele zon wenkte, omringd door de veelbetekenende zonsverduistering-achtige duisternis overdag die alleen dikke, torenhoge rook kan veroorzaken.

Tegen de vroege avond begon het nieuws in te lopen. Veel van de huizen van onze vrienden en enkele familieleden in Oost-Attica werden vernietigd. Bosbranden waren op hol geslagen en verspreidden zich naar de zwaar bebouwde kustlijn, waarbij de nederzetting Mati en de stad Rafina afgesneden werden van Athene en inwoners dwongen te vluchten naar de zee.

Ik hoorde voor het eerst van gewonden wanneer er werd verteld over de benarde toestand van activisten die tot onze politieke beweging behoorden, DiEM25. De vlammen vernietigden hun huis in Mati, samen met elk ander huis in hun straat; maar ze zijn tenminste met hun leven ontsnapt. Nauwelijks. Hun buren kwamen om; toen hun lijken de volgende ochtend werden ontdekt, zaten ze samen gehurkt, hun drie jaar oude meisje midden in een hartverscheurende kater.

En het onheilspellende nieuws bleef binnenstromen. Een vriend en haar echtgenoot, wier huis in gruzelementen is, ontbreken. Een neef, wiens huis op een klif aan zee zit, moest 70 meter springen in het rotsachtige water beneden terwijl zijn huis afbrandde; gelukkig werd hij gered door vissers. Maar 26 andere mensen, die heel dicht bij dezelfde kustlijn waren gekomen, bezweken aan de rook en de vlammen voordat ze het water konden bereiken. Terwijl ik schrijf, staat het officiële dodental op 81, met een onbepaald aantal mensen vermist. Woorden schieten tekort.

Waarom gebeurde het? Een droge winter had grote hoeveelheden uitgedroogd bos en struiken geproduceerd, die op een dag toen de temperaturen 39 graden bereiktenCelsius (102º Fahrenheit) en windvlagen met 130 kilometer (80 mijl) per uur, voedden de vuurzee. Maar op deze zwarte maandag heeft het weer samengespannen met de chronische mislukkingen van de Griekse staat en samenleving om van een wildvuur een dodelijk inferno te maken.

Het naoorlogse economische model van Griekenland was altijd en overal afhankelijk van anarchistische, ongeplande vastgoedontwikkeling (inclusief ravijnen en dennenbossen). Dat heeft ons, net als elk ander ontwikkelingsland, kwetsbaar gemaakt voor dodelijke bosbranden in de zomer en plotselinge overstromingen in de winter (net vorige winter overleden 20 mensen in huizen gebouwd op het bed van een oude kreek).

Dat collectieve falen wordt vanzelfsprekend bevorderd door het voortdurende gebrek aan paraatheid van de Griekse staat: het niet kunnen opruimen van velden en bossen van opgehoopte aanmaak tijdens de winter en de lente, bijvoorbeeld, of om vluchtwegen voor noodgevallen aan te leggen en te onderhouden . Dan zijn er de gebruikelijke misdaden van de oligarchie, zoals de illegale omheining van de kust rond kustvilla’s met het doel het strand te privatiseren. Ooggetuigen die ik sprak, zeiden dat velen stierven of zwaar gewond waren, vechtend tegen het prikkeldraad dat de rijken tussen hen en de zee hadden gelegd.

En last but not least is er ook collectieve schuld van de mensheid. Deze catastrofe demonstreert niets anders dan de manier waarop snelle klimaatverandering de natuurlijke verschijnselen die onze menselijke zwakheden straffen, doet oplaaien.

Zoals vaak het geval is wanneer bosbranden Griekenland verwoesten, duidde de regering op brandstichting. Hoewel ik de mogelijkheid van vals spel niet kan uitsluiten, ben ik niet overtuigd. Griekse regeringen vonden het van oudsher handig om profiteurs, brandstichters, terroristen en zelfs buitenlandse agenten de schuld te geven. Met dergelijke brandende claims die het nieuws domineren, vermijden ambtenaren dat ze hun gebrek aan paraatheid moeten toegeven en dat ze nalaten de toepasselijke wetten en veiligheidsvoorschriften goed te keuren en te handhaven.

Welke rol speelden bezuinigingen en de aanhoudende Grote Depressie van Griekenland in de ineffectiviteit van de reactie? Brandweer, burgerbescherming, ambulancediensten en ziekenhuizen zijn vreselijk onderbezet. Hoewel de branden niet zouden zijn gestopt als we driemaal het aantal brandweerlieden en brandbestrijdingsvliegtuigen hadden, kan een land met een tien jaar durende afname van zijn openbare diensten, zijn gemeenschappen en zijn moraal nauwelijks worden verwacht zich goed voor te bereiden. voor een ramp die nog verergerd wordt door de klimaatverandering.

Journalisten vragen mij of de Europese Unie helpt. De realiteit is dat we voor en na de toetreding tot de EU destructieve branden hadden en de drachme voor de euro verwisselden. De EU heeft geen rol gespeeld bij de bestrijding van de vlammen, een taak die niet onder haar bevoegdheid valt, en kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de branden of voor 70 jaar van misbruik door de Griekse samenleving van de natuurlijke omgeving. Maar het is onbetwistbaar dat de trojka van de officiële schuldeisers van Griekenland – de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds – het afgelopen decennium de Griekse staat actief de middelen en capaciteiten heeft ontnomen die het in dergelijke situaties nodig heeft.

Zou dit daarom niet het moment kunnen zijn (zoals dezelfde journalisten vragen) dat Athene rebelleert en het einde eist van soberheid en bezuinigingen die schadelijk zijn voor het voortbestaan ​​van Griekenland? Natuurlijk! Elk moment is een goed moment om de trojka te confronteren met het keurslijf van een onbehoorlijke soberheid en misantropisch sociaal beleid dat een permanente humanitaire crisis in Griekenland heeft veroorzaakt.

In de loop van een decennium zijn we veel meer mensen kwijtgeraakt aan de tragedie veroorzaakt door de vestiging in de EU dan aan enige overstroming of bosbrand. Meer dan 20.000 mensen hebben sinds 2011 zelfmoord gepleegd , terwijl een op de tien Grieken in de werkende leeftijd is geëmigreerd vanwege de economische depressie die de EU Griekenland heeft opgelegd.

Ik verwacht dat er in Brussel krokodillentranen worden vergoten boven onze brand slachtoffers en op dezelfde manier hypocriete houding door de Griekse regering. Maar ik verwacht geen omkering van de georganiseerde misantropie die Griekenland treft, alleen maar omdat bijna 100 mensen op één dag stierven. Tenzij en totdat progressives in heel Europa worden georganiseerd, lokale verantwoordelijkheid accepteren en zich verenigen om druk uit te oefenen op EU-niveau, zal er niets veranderen, behalve een verdere versterking van trotselijk misantropische politieke krachten zoals Golden Dawn in Griekenland, Lega van Italië, de Christelijke Sociale Unie van Duitsland en Alternatief für Deutschland, de Oostenrijkse regering van Sebastian Kurz, en de Pools-Hongaarse onoverbrugbare samenhang. In deze context zijn de bosbranden in Griekenland een tragische herinnering aan onze collectieve verantwoordelijkheid als Europeanen.

Yanis Varoufakis, een voormalig minister van Financiën van Griekenland, is hoogleraar economie aan de universiteit van Athene.

Michael Cohen kan bewijs hebben van de meest beschamende geruchten van Trump – en het is een enorme bedreiging voor het presidentschap van Trump

0
cohen
REUTERS Michael Cohen (links), de vroegere persoonlijke advocaat van Donald Trump, zegt dat Trump, toen die nog gewoon presidentskandidaat was, wel degelijk afwist van de befaamde meeting in de Trump Tower in juni 2016. Cohen zou bereid zijn om hierover te getuigen tegenover speciaal aanklager Robert Mueller.

De problemen van president Donald Trump met zijn voormalige advocaat Michael Cohen namen donderdagavond een potentieel schadelijke wending toen de advocaat die de pornoster Stormy Daniels vertegenwoordigde in haar rechtszaak tegen Trump beweerde dat meerdere andere vrouwen door Trump of zijn bondgenoten waren betaald en stelde voor dat Trump zelfs een zwangerschap verdoezeld.

  • De problemen van president Donald Trump met zijn voormalige advocaat Michael Cohen hebben donderdag een potentieel schadelijke wending genomen.
  • Michael Avenatti, een advocaat in een rechtszaak tegen Trump, beweerde dat Cohen het bewijs had dat Trump meerdere vrouwen betaalde en probeerde een zwangerschap te verhullen.
  • Verhalen die beweren dat Trump vrouwen heeft betaald of een zwangerschap of zelfs een kind heeft verborgen, zijn al lang door de president afgedaan.
  • Maar als Cohen hier bewijs van levert, kan dit Trump ernstig schaden.
  • Steeds vaker lijkt Cohen, de langdurige persoonlijke advocaat van Trump en houder van veel van zijn persoonlijke geheimen, zijn voormalige baas aan te vallen.

De problemen van president Donald Trump met zijn voormalige advocaat Michael Cohen namen donderdagavond een potentieel schadelijke wending toen de advocaat die de pornoster Stormy Daniels vertegenwoordigde in haar rechtszaak tegen Trump beweerde dat meerdere andere vrouwen door Trump of zijn bondgenoten waren betaald en stelde voor dat Trump zelfs een zwangerschap verdoezeld.

“Donald Trump heeft samen met Michael Cohen samengespannen om meerdere andere vrouwen te betalen voorafgaand aan de verkiezingsdag in 2016”, twitterde de advocaat Michael Avenatti . “Ze waren ook bezorgd over een zwangerschap. Cohen heeft bewijsmateriaal en informatie in zijn bezit en het moet voor het publiek vrijgegeven worden. “

Daniels, wiens echte naam Stephanie Clifford is, daagt Trump uit om haar te bevrijden van een overeenkomst waarin ze werd betaald om te zwijgen over een affaire die ze in Trump in 2006 had. Cohen’s juridische team gaf deze week de opnames vrij die Cohen had bijgehouden, hij en Trump leken te discussiëren over het betalen van de rechten op het verhaal van een andere vrouw die zei dat ze een affaire had met Trump; de National Enquirer had die rechten al gekocht.

Avenatti’s melding van een zwangerschap was hoogstwaarschijnlijk een verwijzing naar claims van een voormalige portier van de Trump Tower dat hij $ 30.000 had betaald om te zwijgen over een affaire die hij zei dat Trump had kunnen hebben .

Trump veegde af en ontkende die en soortgelijke verhalen jarenlang. Maar wat nieuw is en vooral het presidentschap van Trump bedreigend kan zijn, is het materiaal van Cohen, waarvan er veel lijkt te zijn.

Flippin ‘Cohen

De overheid greep minstens 12 audiobanden van Cohen, de vroegere oude advocaat van Trump, in invallen eerder dit jaar, onthulde een rechtbankdossier op maandag .

Toen de FBI het kantoor van Cohen in april overviel vanwege zijn persoonlijke zakelijke transacties, heeft het 4 miljoen andere documenten in beslag genomen, waarvan vele hebben bewezen buiten het recht van de advocaat-cliënt te vallen.

Het is legaal om mensen te betalen om te zwijgen over iets via geheimhoudingsovereenkomsten, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat Trump juridische problemen ondervindt voor dergelijke betalingen die hij heeft gedaan om strikt persoonlijke redenen, zoals het bewaren van informatie van zijn vrouw.

Maar de timing van betalingen aan Daniels en Karen McDougal, de vrouw in het midden van de opnamen die deze week door het juridische team van Cohen zijn vrijgegeven, roept ernstige juridische vragen op over het gebruik van campagnefinanciën en of de betalingen zijn bedoeld om Trump te helpen bij de verkiezing van 2016 .

Trump is wettelijk verplicht om campagnedonaties en -uitgaven bekend te maken en de betalingen aan McDougal en Daniels zijn door Cohen en Trump als zodanig niet gemeld.

Geconfronteerd met een FBI-onderzoek nadat jarenlang acteren als een “fixer” voor Trump, Cohen, ook een sleutelfiguur in het Rusland-onderzoek , lijkt het erop dat zijn voormalige baas steeds meer is omgedraaid in wat de naaste omgeving van Trump snel de grootste bedreiging lijkt te zijn geworden aan het presidentschap van Trump .

Trump reageerde deze week op de release van de opnames door te zeggen dat het opnemen van Cohen hem ‘totaal ongehoord en misschien illegaal’ was, hoewel in New York slechts één partij toestemming hoeft te geven voor opnames.

Trump en Cohen hebben naar verluidt niet gesproken sinds de FBI-inval in april.

Jarenlang vertrouwde Trump op Cohen om geheimen te bewaren en problemen weg te nemen. Maar als onderzoekers steeds dieper in het diepe archief van Cohen’s documenten met betrekking tot Trump duiken, zien die geheimen en problemen er goed uit om de president opnieuw te bezoeken.

Partido Popular Pablo Casado volgt Rajoy op: nieuwe voorzitter, nieuw schandaal: nieuwe voorzitter, nieuw schandaal

0
pp
Centraal: Mariano Rajoy. Rechts van hem María Dolores de Cospedal. Tweede links van hem is. Soraya Sáenz de Santamaría. Tweede van rechts op de foto: Pablo Casado.

Alle media maakten gewag van een ruk naar rechts

Afgelopen zaterdag verkoos het ledencongres van de Partido Popular een nieuwe voorzitter. Het resultaat was een verrassing. De jonge havik Pablo Casado Blanco werd verkozen door bijna 60% van de kiesmannen. Alle media maakten gewag van een ruk naar rechts. De Partido Popular zou ook de Partido Popular niet zijn, mocht er geen schandaal bij gemoeid zijn. Het gerecht onderzoekt momenteel – in een breder onderzoek – of hij wel recht heeft op het universitaire masterdiploma dat hij aan de in opspraak gekomen universiteit Juan Carlos zou behaald hebben.

Kampenstrijd Rajoy-Aznar

Pablo Casado won de strijd tegen de kandidate uit het officiële kamp en tot voor kort vice-premier in de regering van Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría. De doorslaggevende factor was dat Casado de steun kreeg van een meerderheid van kiesmannen, daar waar in de eerste ronde de leden rechtstreeks uit zes kandidaten konden kiezen. In die eerste ronde kwam Sáenz de Santamaría als winnaar naar voor met 37% van de stemmen, opgevolgd door Casado met 34%. Van de vier afvallers viel vooral María Dolores de Cospedal op, die minister van Defensie was onder Rajoy. Zij haalde 26%. In de tweede ronde was het dus cruciaal haar steun te krijgen. Casado moest niet veel moeite doen voor Cospedals steun: al jaren staan Sáenz de Santamaría en Cospedal bekend al aartsvijanden.

Zo hoopte hij dat Carles Puigdemont ‘niet zou hoeven te eindigen zoals de laatste die de onafhankelijkheid van Catalonië uitriep, Lluís Companys’. Die werd door Franco na een schertsproces geëxecuteerd.

Voor de norse Soraya Sáenz de Santamaría was het een koude douche. Hoewel ze de officiële kandidaat was uit het kamp-Rajoy, ging de jonge Pablo Casado (°1981) met de eer lopen. Pablo Casado was vice-secretaris-generaal Communicatie van de Partido Popular. Deze relatief onbelangrijke functie gebruikte hij vooral om met straffe taal in de media te komen. Zo is hij een hevig tegenstander van het raken aan het legaat van de Transitie na de Franco-dictatuur. De amnestiewet voor misdaden begaan door de dictatuur mag niet in vraag worden gesteld; de meer dan 150.000 slachtoffers begraven in massagraven moeten er blijven; en aan Franco’s mausoleum in de ‘Valle de los Caídos’ mag niet geraakt worden. Zijn strafste uitspraak maakte hij in relatie met het Catalaanse onafhankelijkheidsproces. Zo hoopte hij dat Carles Puigdemont ‘niet zou hoeven te eindigen zoals de laatste die de onafhankelijkheid van Catalonië uitriep, Lluís Companys’. Die werd door Franco na een schertsproces geëxecuteerd.

algemeen goede banden met radicaal-rechtse kringen

Dat Casado uiteindelijk op zo’n brede steun kon rekenen binnen de partij, is vooral te wijten aan de goede relatie die hij onderhoudt met voormalig eerste minister José María Aznar. Toen Rajoy aan de macht kwam in Spanje, boterde het al snel niet meer tussen de twee. Aznar staat voor een hardere en rechtsere aanpak, ook in het dossier-Catalonië, waarin hij Rajoy verweet te veel te laten betijen. Door zijn algemeen goede banden met radicaal-rechtse kringen, zien de media het voorzitterschap van Casado dan ook als een ruk naar rechts. Het eerste interview dat hij gaf, was aan OKdiario, een digitale krant van Eduardo Inda, een rechts-populistische gangmaker. Het bedrijf van Inda kreeg in 2016 van het ministerie van Economie nog een lening van € 300.000 tegen lage interestvoet en zonder borg. In Spanje zijn financiële relaties tussen media en politiek nooit ver weg.

Master-diploma

wordt getwijfeld of hij zijn master eerlijk behaalde

Het voorzitterschap van Casado is nog maar enkele dagen van start gegaan en nu al komt hij in de media met een schandaal. Heeft Casado zijn masterdiploma ‘Recht van de Autonome Gemeenschappen’ wel op een eerlijke wijze behaald? Net zoals in het geval van de afgetreden minister-presidente van de regio Madrid, Cristina Cifuentes (PP), wordt getwijfeld of hij zijn master eerlijk behaalde aan de universiteit Juan Carlos I. Deze openbare universiteit, gesticht door de regionale PP-regering in 1996, staat bekend als een PP-bastion dat dienst doet voor politieke benoemingen en vriendendiensten. Niet dat Casado het moeilijk had voor het behalen van de master: hij werd voor 18 van de 22 vakken vrijgesteld. Na de zaak-Cifuentes heeft het gerecht zich erop gezet en wat blijkt nu? Zowel de universiteit zelf als de directie van de masteropleiding vindt geen enkel werkstuk of document terug dat erop kan wijzen dat Casado deze vier vakken volgde en met succes afmaakte.

De Partido Popular blijft zo doorgaan in het elan van de voorbije jaren. Rond de partij blijft een geur van corruptie, leugens en gesjoemel hangen. Voormalig eerste minister en partijvoorzitter Mariano Rajoy werd zelf door het parlement gedwongen om af te treden nadat de partij formeel werd veroordeeld voor corruptie onder zijn bestuur. De vraag is of de jonge Casado de partij kan afhelpen van de geïnstitutionaliseerde corruptiecultuur. Hij maakt alvast geen goede start. De tijd dringt alvast voor de partij. Volgend jaar in mei worden er in Spanje lokale, regionale (in 13 van de 17 regio’s) en Europese verkiezingen gehouden.

Zweden worstelt met kinderhuwelijken

0
kindhuwelijk
TOPSHOT - A young actress plays the role of Giorgia, 10, forced to marry Paolo, 47, during a happening organised by Amnesty International to denounce child marriage, on October 27, 2016 in Rome. / AFP / GABRIEL BOUYS (Photo credit should read GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images)

Een ruzie over hoe om te gaan met kinderhuwelijken onder immigranten heeft het politieke debat aangezwengeld in afwachting van een algemene verkiezing in Zweden, waar migratie de publieke opinie blijft verdelen en extreem-rechts hoog in de peilingen staat.

Een touwtrekken tussen de heersende coalitie van de sociaal-democratische fractie en de oppositie over de rol van de regering bij het beheer of de uitroeiing van de praktijk – die overwegend jonge meisjes, en in sommige gevallen jongens, uit immigrantenachtergronden treft, is symbolisch voor een breder publiek. moeite om een ​​balans te vinden tussen inspanningen om een ​​groot aantal nieuwe immigranten te integreren en een Zweedse manier van leven te behouden.

“Zweden heeft slecht gepresteerd om mensen die hier komen te voorzien van duidelijke informatie over hoe ons systeem werkt, over de opvattingen van deze samenleving over kinderrechten, gendergelijkheid, gezinsbeleid en de verantwoordelijkheden van ouders en voogden”, zei Juno Blom, die actief is voor het parlement namens de oppositie Liberale partij.

“Hoewel we erop staan ​​dat Zweden de rechten van kinderen beschermt en dat we een kindgerichte benadering van het welzijn van kinderen bevorderen, hebben we kinderen van buitenlandse afkomst toegestaan ​​om te leven als getrouwde vrouwen met oudere mannen,” zei Blom, die ook optreedt als de nationale coördinator van Zweden voor tegen eergerelateerd geweld en onderdrukking.

“Ik weet niet wat er is om over na te denken. Het is eerlijk gezegd volkomen ziek dat je niet zomaar nee kunt zeggen tegen iets dat zo bizar is als volwassen mannen die het recht hebben om met kinderen te trouwen “- Jimmie Åkesson, Democratische leider Zweden

Hoewel Zweden bekend staat om zijn inzet voor het welzijn van kinderen, slaagt het er niet in diezelfde bescherming uit te breiden naar zijn allochtone bevolking, zeggen activisten en wetgevers. Tegenstanders beschuldigen de regering ervan overdreven voorzichtig te zijn om te voorkomen dat ze als cultureel ongevoelig worden gezien.

Officiële gegevens suggereren dat kindhuwelijken relatief zeldzaam zijn onder de nieuw aangekomen immigrantenpopulatie van Zweden. In een rapport uit 2016 van het Zweedse migratiebureau werden slechts 132 minderjarige asielzoekers geïdentificeerd die verklaarden dat ze getrouwd waren toen ze in Zweden aankwamen. De meesten kwamen uit Syrië, Afghanistan en Irak en vroegen asiel aan in Zweden na 1 augustus 2015, op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis die in slechts een jaar 163.000 asielzoekers naar Zweden bracht.

Maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk hoger, autoriteiten waarschuwen, omdat veel gevallen waarschijnlijk niet worden gemeld.

Pamflet gepand

Hoewel Zweden in 1973 huwelijken verbood waarin een of beide partijen minderjarig is, was het in sommige gevallen mogelijk om een ​​speciale ontheffing te krijgen. De vorige centrumrechtse regering heeft de wet in 2014 aangescherpt, te midden van een groeiend besef van de prevalentie van zogenaamde eergerelateerde onderdrukking – inclusief gedwongen huwelijk – tussen sommige immigrantengemeenschappen.

Toch worden huwelijken tussen minderjarige partners erkend – en niet geannuleerd – als ze in het buitenland worden uitgevoerd. De overheid is onder druk komen te staan ​​om die juridische maas in de wet te sluiten en alle huwelijken waarbij minderjarigen betrokken zijn, ongeldig te verklaren. Maar het weigerde te stemmen voor een voorstel – dit voorjaar door de parlementaire commissie voor burgerzaken ingediend – dat zou doen, door te zeggen dat het zijn eigen plan formuleerde om de bestaande wetten aan te scherpen.

Het voorstel van de regering – dat het uiteindelijk in mei naar voren bracht – zou betekenen dat Zweden huwelijken in het buitenland niet erkent als één of beide partijen jonger dan 18 jaar zijn. Het zou ook vereist dat echtgenoten die ouder zijn dan 18 jaar in Zweden aankomen (maar getrouwd zijn wanneer zij minderjarig waren) om hun geloften te hernieuwen om wettelijk erkend te worden als getrouwd. Critici zeggen echter dat het onduidelijk is hoe autoriteiten de regel in de praktijk zouden afdwingen.

Een pamflet van de overheid, uitgegeven door de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn en gericht op volwassenen met minderjarige echtgenoten, kreeg ook felle kritiek, onder meer van de ministers van het kabinet, om de kwestie te licht te behandelen en niet duidelijk te communiceren dat het kindhuwelijk in strijd is met zowel de Zweedse wetgeving als culturele normen.

De regering zegt dat het nu een duidelijke en vaste positie heeft.

“Er is geen terugwerkende kracht in de Zweedse wetgeving, maar onze stelling is dat we huwelijken niet moeten erkennen als een van de partijen een kind is of een kind was toen hij of zij trouwde”, zei de minister voor kinderen, Lena Hallengren, een sociaal-democraat.

“Dat zou indruisen tegen de internationale verplichtingen die Zweden heeft aangegaan om ervoor te zorgen dat kinderen recht hebben op hun jeugd.”

Maar voor sommigen zijn dergelijke uitspraken te weinig, te laat.

“Mensen zien jonge meisjes als tickets voor hun zonen voor Europa” – Zubeyde Demirörs, een maatschappelijk werker

De extreem-rechtse Zweden-democraten, die de afgelopen maanden gestaag in de stembus hebben geklommen , hebben de kwestie aangegrepen. In een video die op de Facebook-pagina van de partij staat, sloeg leider Jimmie Åkesson het op tegen de regering en zei: “Ik weet niet waar ik aan moet denken. Het is eerlijk gezegd volkomen ziek dat je niet zomaar nee kunt zeggen tegen iets dat zo bizar is als volwassen mannen die het recht hebben om met kinderen te trouwen. ‘

Åkesson hield het veel verguisde pamflet op en riep degenen die verantwoordelijk waren voor het produceren ervan op om ontslagen te worden of af te treden. “Er is een verkiezing op 9 september”, herinnerde Åkesson kijkers.

De mogelijkheid van de oppositie

In juni, drie weken nadat de regering eindelijk haar voorgestelde wetswijziging presenteerde, presenteerde de liberale partij haar eigen lijst met voorgestelde maatregelen om op eer gebaseerde onderdrukking aan te pakken, welke partijleider Jan Björklund de ‘grootste uitdaging voor gelijkheid’ in Zweden noemde.

De voorstellen omvatten reisverboden voor families waarvan wordt vermoed dat ze van plan zijn hun dochters naar het buitenland te brengen om hen te laten trouwen of om vrouwelijke genitale verminking te ondergaan. Volgens het voorstel van de liberalen zouden autoriteiten ook in staat zijn om de paspoorten van gezinnen in beslag te nemen en ouders te laten deelnemen aan vergaderingen met sociale diensten. Ze stelden ook strengere straffen voor voor degenen die schuldig waren bevonden aan gedwongen huwelijken, evenals voor de uitlevering van buitenlanders die waren veroordeeld wegens misdaden met eermotieven.

“Wat me dwarszit, is dat we jongeren en kinderen met een buitenlandse achtergrond anders behandelen dan degenen met roots in Zweden,” zei Blom in een zaak waarin een 19-jarig Afghaans meisje vermoord werd door een veel oudere man van minder dan een jaar nadat ze in september 2015 vanuit Iran naar Iran kwam.

Haar man werd uiteindelijk in mei in Iran gevonden en in juni uitgeleverd aan Zweden.

De zaak, zei Blom, kreeg “relatief weinig aandacht in de media” en leidde niet tot veel politieke reacties. “Als een Zweedse tiener vermoord en begraven was gevonden, heb ik vermoed dat dit verontwaardiging zou hebben veroorzaakt.”

Het fenomeen van minderjarige huwelijken dateert van vóór de grote toestroom van asielzoekers in 2015, maar is moeilijker te negeren als gevolg van de hogere aantallen nieuwkomers, aldus Blom.

“We zagen een opleving van de oproepen naar onze nationale hotline voor ondersteuning, die professionals zoals maatschappelijk werkers kunnen bellen om advies te krijgen over hoe om te gaan met op eer gebaseerde onderdrukking”, zei Blom, verwijzend naar de instroom van 2015. “De maatschappelijk werkers die ons belden, hadden meisjes ontmoet die met mannen getrouwd waren en die in hun gemeente waren geplaatst. Ze wisten niet wat ze ermee moesten doen. ‘

Juridische achterpoortjes

Een aantal jonge vrouwen die in Zweden geboren en opgegroeid zijn, lopen ook het risico te worden uitgebuit als gevolg van de juridische mazen in de wetgeving waardoor minderjarige huwelijken in het buitenland in Zweden kunnen worden erkend.

De nationale eenheid tegen eremisdrijven onder leiding van Blom lanceerde vorig jaar een campagne om jonge mensen aan te moedigen contact op te nemen met de Zweedse autoriteiten, nadat zij ontdekte dat meisjes tijdens hun zomervakantie naar de landen van hun ouders werden gestuurd om met oudere mannen te trouwen.

“Mensen zien jonge meisjes als tickets voor hun zonen naar Europa”, zei Zubeyde Demirörs, een 45-jarige maatschappelijk werker die een opvangcentrum voor slachtoffers van eergerelateerd geweld en onderdrukking beheert.

Demirörs heeft persoonlijke ervaring met de zaken waar ze aan werkt. Ze was 15 jaar oud en had net de negende klas voltooid – het laatste jaar van het verplichte onderwijs in Zweden – toen haar ouders haar meenamen naar hun geboortestad in Turkije om te trouwen met een man van 22 jaar oud met wie ze drie kinderen zou krijgen.

“We hadden een grote familie in Stockholm, maar in tegenstelling tot hen woonden mijn ouders, broers en zussen en ik niet in een gebied met veel immigranten en dus vreesden mijn ouders dat mijn zussen en ik geassimileerd zouden worden”, zei Demirörs. “Het idee was dat als we verloofd zouden zijn, we op de een of andere manier gebonden zouden zijn aan onze roots en ook verdachte blikken van de rest van de gemeenschap zouden kunnen vermijden.”

Zweden moet de juiste verantwoordelijkheid nemen voor de immigranten die het opvangt. Dat betekent dat dezelfde bescherming en rechten moeten worden uitgebreid tot alle kinderen, ongeacht of ze etnisch Zweeds zijn of niet.

Het kostte haar 16 jaar om haar man te verlaten, zei ze. “Toen ik hem verliet, was ik alleen,” herinnerde ze zich. “Praktisch de hele familie keerde zich tegen mij en er was toen weinig steun om uit de Zweedse samenleving te zoeken.”

De zaak van Demirörs is verre van uniek, ze zei: “In mijn werk hoor ik elke dag vergelijkbare verhalen.”

Als het gaat om gedwongen huwelijken, is de zomer de slechtste periode van het jaar, zei Demirörs.

“Deze tijd van het jaar stopt mijn telefoon gewoon niet met rinkelen. Mei, juni, juli – dat is wanneer veel meisjes worden teruggebracht naar de thuislanden van hun ouders, meestal naar landelijke delen van het Midden-Oosten en Afrika. “

Demirörs vreest dat de door de regering voorgestelde nieuwe wet niet veel verschil zou maken.

kindhuwelijk
A young actress plays the role of Giorgia, 10, forced to marry Paolo, 47, during a happening organised by Amnesty International to denounce child marriage, on October 27, 2016 in Rome. / AFP / GABRIEL BOUYS (Photo credit should read GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images)

“Door de jaren heen heb ik juridische wijzigingen gezien, campagnes gezien … En toch komen we steeds weer terug bij af. Nu hebben we nieuwe uitdagingen, met een groot aantal mensen die naar Zweden komen vanuit samenlevingen waar eerkultuur de norm is. “

Zweden, zei ze, moet de juiste verantwoordelijkheid nemen voor de immigranten die het opvangt. Dat houdt in dat dezelfde bescherming en rechten worden uitgebreid tot alle kinderen, ongeacht of ze etnisch Zweeds zijn of niet.

“Maar onze politici zijn laf,” zei ze. “Ze zijn bang om een ​​principiële houding aan te nemen ten aanzien van deze kwesties uit angst om cultureel ongevoelig te worden verklaard.”

“Het is anders in onze buurlanden. In Denemarken en Noorwegen zijn ze niet bang om racisten genoemd te worden. En door de jaren heen hebben veel meisjes – en jongens – in Zweden geleden voor die lafheid. “

Hoeveel meer ministers van de VVD zijn net als Blok en Zijlstra ongeschikt?

0
blok

Was het eerst Halbe Zijlstra die jarenlang een leugen heeft verteld, wat hem dankzij een paar hele vervelende journalisten de kop heeft gekost (meer info hieronder), hebben we nu Stef.

Stef faalt vaak en hard. Er is geen dossier veilig voor ook deze faalpoliticus van de nationale faalpartij, VVD. Of je het nou hebt over de geweldig uitgepakte Participatiewet, het uitzetten van haatzaaiers of de beloftes die gedaan worden door de VVD’er zelf. Wat betreft ‘diplomatieke ervaring’ is deze minister ook behoorlijk kundig. Zo ziet hij niet in waarom Nederland geen verdachten zou mogen uitleveren aan Erdoganistan. Is hij van mening dat de ‘geheime stukken‘ over de MH17 niet openbaar gemaakt mochten worden en resulteerden de harde woorden met betrekking tot het intrekken van de Nederlandse nationaliteit van jihadisten (+/- 300) in de praktijk tot 1 geval. Heeft hij geregeld dat er een betere samenwerking is ontstaan tussen Marokko en Nederland over de uitzetting van asielzoekers, wat tot nu toe dus nog helemaal niets heeft opgeleverd. Tenslotte dat het ministerschap hem heel zwaar op de maag is komen te vallen, want ja, ik moet echt hard werken

Dus waarom zit deze man in dit kabinet, hoor ik je vragen. Het antwoord is én voor de hand liggend, én opportunistisch. Net als elke andere politieke partij wil de ‘grote hotemetoot/leider’ zich vooral omringen door individuen die volledig loyaal zijn aan de leider. Niet de partij. Niet een verkiezingsprogramma of coalitieakkoord, maar aan de persoon. Onzer eigen premier had het volgende te melden over de benoeming van Stef Blok in de Volkskrant:

‘Geweldig’, vindt VVD-premier Mark Rutte het dat Stef Blok (53) vanaf woensdag aantreedt als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Hij volgt partijgenoot Halbe Zijlstra op, die vorige maand moest vertrekken na een leugen over een ontmoeting met de Russische president Poetin. De ‘zeer ervaren’ Blok heeft als minister voor Wonen en Rijksdienst en later van Veiligheid en Justitie ‘laten zien dat hij betrouwbaar en solide’ is en ‘dingen erdoor krijgt, met breed draagvlak’, zei Rutte maandagmiddag tegen journalisten. ‘Dat heb je nodig in het buitenland.’

Stef is er dus zo een die je een befehl kunt geven dat blind opgevolgd wordt, omdat het van de baas komt. Niets zelf nadenken of principes (LOL) hebben, maar gewoon uitvoeren. Hier hebben we er wat teveel van in ons land. Mensen die enkel de ‘dikke ik’ voor ogen hebben en als je daarmee de samenleving of het land schaadt, dan is het “tja, maar ik moest dit doen.”

Via>https://saltmines.nl

Amerikanen kunnen vanaf 1 augustus hun eigen wapen 3D-printen

0

Vanaf begin augustus kunnen mensen in de Verenigde Staten driedimensionale technologieën (3D) gebruiken om hun eigen pistool af te drukken. Dat is het resultaat van een schikking tussen het Amerikaanse ministerie van justitie en het bedrijf Defense Distributed, dat een 3D-techniek ontwikkelde om wapens te drukken.

De uitspraak is het resultaat van een meerjarige kruistocht onder leiding van Cody Wilson, lobbyist voor het recht op wapenbezit en oprichter van Defense Distributed. Met de nieuwe wet kan het bedrijf gedetailleerde blauwdrukken publiceren voor wapens die iedereen met toegang tot een 3D-printer kan maken. De wapens zijn niet traceerbaar en niet geregistreerd.

Cody Wilson en Hatreon

Cody Wilson is de maker van het crowdfundingplatform Hatreon, dat haat probeert te verspreiden. Critici noemen hem een van de gevaarlijkste mensen op internet. Wilson heeft zes jaar geleden Defense Distributed opgericht om zelfgemaakte wapens voor iedereen beschikbaar te maken. Het volgende jaar introduceerde het bedrijf met de Liberator zijn eerste product.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie dwong Wilson echter om de blauwdrukken van het internet te verwijderen. Wilson ging in hoger beroep tegen het besluit van de Amerikaanse overheid. Hij voerde aan dat de publicatie van digitale blauwdrukken van automatische wapens online gewoon een uiting was van de rechten van vrije meningsuiting. Uiteindelijk werd een uitspraak in zijn voordeel gedaan.

Encyclopedie van vuurwapens

Dankzij verbeterde 3D-printtechnologie en deze nieuwe wet vereist het omzetten van digitale schema’s in reële wapens alleen een internetverbinding en een 3D-printer.

Defence Distributed creëerde zelfs een gespecialiseerde machine – de Ghost Gunner – die het afdrukken voor zijn rekening neemt.

Na de juridische zege tegen de Amerikaanse overheid herlanceerde het bedrijf Defcad, een uitgebreide vuurwapensencyclopedie met geweren die variëren van AR-15’s tot Beretta’s. De website staat ook open voor uploads en zal vanaf augustus worden gedownload.

Anonieme, niet-traceerbare wapens

Om het aantal massaschietpartijen in de Verenigde Staten te verminderen – het aantal doden en gewonden bij dergelijke incidenten ligt er immers vijfentwintig keer hoger dan in andere landen met een hoog inkomen – debatteren de politici over strategieën om het wapenbezit te controleren. Suggesties variëren van achtergrondcontroles, een verbod op aanvalswapens, minimumleeftijdsvereisten en alle waarschuwingssystemen.

“Maar al deze maatregelen zijn onmogelijk als anonieme wapenmakers niet-traceerbare wapens in hun garages kunnen downloaden en afdrukken,” waarschuwen critici.

Zo werk het 3D-printen van wapens:

BIJ1, Denk, PvdA en GL: Stef Blok moet weg

0
stef blok

De uitspraken die Stef Blok deed op een besloten bijeenkomst zijn op zijn minst niet handig te noemen en hebben dan ook zoals u weet nogal wat stof doen opwaaien. Die storm is nog niet gaan liggen, want in een open brief in Het Parool pleiten vier Amsterdamse partijleden voor het ontslag van Stef Blok.

Niet geheel verrassend is de brief ondertekend door Sylvana Simons (Bij1), Femke Roosma (GroenLinks), Mourad Taimounti (Denk) en Sofyan Mbarki (PvdA), zeg maar de partijen waarvan u dit kunt verwachten.

“Er loopt een directe lijn van Fortuyns ‘Nederland is vol’, Wilders’ ‘Minder, minder, minder’, Baudets ‘homeopathische verdunning van het Nederlandse volk’ naar Bloks ‘het zit niet in onze genen om binding aan te gaan met onbekende mensen”, aldus de vier partijleiders, die u erop wijzen dat Amsterdam het ‘perfecte’ voorbeeld is van hoe het wel kan.

“Het normaliseren van racisme en xenofobie moet stoppen. Dat zelfs een minister – een dienaar van de publieke zaak die er namens ons allemaal zit – deze uitspraken doet, vervult ons met afschuw. Minister Blok kan niet langer de publieke zaak dienen; hij kan niet langer onze minister zijn, simpelweg omdat hij niet in onze samenleving gelooft.”

Trump en Juncker willen “nul douanetarieven” tussen EU en VS

0

Op termijn zullen de douanetarieven op industriële goederen tussen de VS en de EU moeten verdwijnen. Dat zijn de Amerikaanse president Donald Trump en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker gisteren overeengekomen. Intussen ziet Trump af van nieuwe invoerheffingen op Europese auto’s. Hiermee lijkt de dreiging van een handelsoorlog tussen de twee blokken voorlopig afgewend.

De Amerikaanse president Donald Trump en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker zijn gisteren overeengekomen om nieuwe invoerheffingen tussen de VS en de EU op te schorten zolang de onderhandelingen over lagere douanetarieven lopen. Het uiteindelijke doel zou nul procent douanetarieven op industriële goederen moeten zijn, met uitzondering van wagens. Ook beloofden de twee leiders de Europese import van Amerikaans vloeibaar aardgas en sojabonen uit te breiden.

(Lees verder onder de tweet.)

Donald J. Trump on Twitter

The United States and the European Union have a $1 TRILLION bilateral trade relationship – the largest economic relationship in the world. We want to further strengthen this trade relationship to the benefit of all American and European citizens… https://t.co/4zlmEEtCpG

“Nieuwe fase” in handelsbetrekkingen tussen EU en VS

Volgens Trump is er nu een “nieuwe fase” in de handelsbetrekkingen tussen de EU en de VS aangebroken. “Wij hadden een grote dag, zeer groot”, zei Trump tijdens een persconferentie met Juncker. “We beginnen nu met de onderhandelingen, maar we weten waar het naartoe gaat.”

Trump voegde daaraan toe dat ze de kwestie rond invoerheffingen op staal en aluminium en de vergeldingsheffingen van de EU daarop zouden proberen “op te lossen”. In een gezamenlijke verklaring zeiden de twee ook dat de VS en de EU zullen samenwerken om de Wereldhandelsorganisatie te hervormen en oneerlijke handelspraktijken aan te pakken.

Volgens Juncker zou de overeenkomst “op het juiste ogenblik” tot een herbeoordeling van de invoerheffingen op metalen kunnen leiden. “We waren het erover eens dat als we voldoende vooruitgang boeken op andere gebieden, dit van de ene dag op de andere mogelijk is”, aldus Juncker.

(Lees verder onder de tweet.)

Donald J. Trump on Twitter

When you have people snipping at your heels during a negotiation, it will only take longer to make a deal, and the deal will never be as good as it could have been with unity. Negotiations are going really well, be cool. The end result will be worth it!

“Eindresultaat zal de moeite waard zijn”

De beslissing van Trump om ter vergelding hogere invoerheffingen op te leggen aan handelspartners van de VS kwam hem op het thuisfront echter op kritiek te staan. Zowel Democraten als Republikeinen trokken de strategie van Trump in twijfel. Voor de ontmoeting met Juncker plaatsvond beet de president van zich af op Twitter.

“Als je mensen naar je hielen laat happen tijdens een onderhandeling, zal het alleen maar langer duren om een deal te sluiten, en die deal zal nooit zo goed zijn als het met eenheid had kunnen zijn”, schreef Trump. “Onderhandelingen verlopen echt goed, wees rustig. Het eindresultaat zal de moeite waard zijn!” Het lijkt erop dat de Amerikaanse president in deze zijn gelijk heeft gekregen.

Nederlandse Honorair consul in Barcelona loopt weg bij toespraak regiopremier Catalonië

0
catalonie

De Nederlandse honorair consul in Barcelona Dirk Kremer is na het horen van een toespraak van de Catalaanse regiopremier Quim Torra bij een bijeenkomst met diverse consuls van andere landen opgestapt nadat Torra sprak over de “repressie” van de Spaanse staat in Catalonië.

Het voorval deed zich voor bij een bijeenkomst in de Sant Jordi hal van het Catalaanse gebouw van de Generalitat. Quim Torra verzekerde de aanwezige diplomaten dat de democratie in Catalonië in gevaar is door de repressie van de Spaanse staat. Niet alleen worden er eervolle en vreedzame democraten in de gevangenis opgesloten, de Catalanen leven ook in een staat waar men vervolgd wordt vanwege de vrijheid van meningsuiting, aldus Torra.

Bij het horen van die woorden stapte Dirk Kremer, de Nederlandse honorair consul in Barcelona en voormalig voorzitter van de Kring Nederlands Bedrijfsleven in Barcelona, op en verliet hij de bijeenkomst. Dirk Kremer heeft al eerder kritiek geuit op het “proces” in Catalonië.

Quim Torra vervolgde echter zijn toespraak terwijl ook andere consuls met enig ongeloof luisterden. De Catalaanse regiopremier ging echter gewoon door en wist te melden dat hij erop vertrouwt dat de consuls in Barcelona het concept van een Catalaanse republiek als synoniem aan vrijheid zullen verdedigen.

De Nederlandse diplomaat was de enige die de hal verliet tijdens de toespraak terwijl de overige aanwezige consuls tot het einde van de toespraak van Torra bleven. De Britse consul heeft echter na afloop wel diverse kritische vragen gesteld aan Ernest Maragall, de regiominister van Buitenlandse Zaken.

Het incident vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst tussen de Catalaanse regiopremier en het consulaire corps in Catalonië, bestaande uit meer dan 90 diplomaten.

Voor Torra mag het opstappen van de Nederlandse diplomaat echter niets vreemds zijn want de regiopremier deed dat ook al eens. Dat gebeurde in juni tijdens een toespraak van de Spaanse ambassadeur Pedro Morenés in Washington toen Quim Torra al schreeuwend en zingend de zaal verliet nadat de Spaanse diplomaat kritisch was over de woorden en leugens van Torra die eerder een toespraak had gegegeven.

Sylvana Simons op jacht naar handtekeningen tegen Stef Blok

0
blok

Kennelijk is er nog altijd niet genoeg vermoeiende heisa gemaakt tegen onze minister van buitenlandse zaken. Zelfs de door 60 BN’ers ondertekende klachtenbrief is niet afdoende – Sylvana Simons gaat nu de boer op om ook bij het gewone gepeupel steun los te weken voor een einde aan racisme en xenofobie… En aan Stef Blok, natuurlijk.

Is de situatie rondom Stef Blok nu nog niet genoeg uitgemolken? Open brief van 60 aandachtszieke BN’ers, boze Surinaamse regering, een opstand op het ministerie van Buitenlandse Zaken en bovendien een vernedering voor de vertegenwoordigers van de voormalige Nederlandse Antillen. Het is inmiddels wel een beetje klaar, toch, met die hetze tegen Stef Blok? We hebben de man nu honderden keren z’n excuses laten maken… misschien wordt het nu eens tijd om naar zijn argumenten te gaan luisteren?

Iemand die vindt dat we voorlopig nog wel even kunnen doorgaan met het kruisigen van de VVD-bewindspersoon, is Sylvana Simons. Zij was één van de zestig BN’ers die trots haar krabbel zette onder een deugbrief waarin men – hallo open deur! – aangaf tegen xenofobie en racisme te zijn. Goh, en ik maar denken dat Geert Mak, Anja Meulenbelt en Hans Laroes eigenlijk vóór een xenofobie waren! Eindelijk dat misverstand ook weer opgehemeld.

Maar ik dwaal af: Sylvana Simons is dus nog niet klaar met Blok, en gaat gewoon net zo lang door totdat zij haar drammerige zin krijgt en de VVD-minister is afgetreden. En aangezien de prominentenoproep in de Volkskrant niet werkte, dan maar wat krabbeltjes scoren via Facebook.

Alles voor het goede doel, alles voor het kapotmaken van Stef Blok. Het is eigenlijk toch te treurig voor woorden, hè? Goede genade.

Is kritiek op regeringen gevaarlijk?

0
Kijk naar de manier waarop hij de regeringsleiders begroet, die op hem afkomen. Als een dronken lor, omhelst hij hen en kust ze ongegeneerd. Ook Mark Rutte doet zijn best om ‘gezien’ te worden en maakt kennelijk van de gelegenheid gebruik om sámen met Juncker ‘in the picture’ te komen. Wat jij ervan vindt is ons onduidelijk nog, maar wij vinden niet dat je hier kan spreken over een man die ‘helse Ischias-pijnen’ te verdragen heeft..!

Het gaat uiteraard niet enkel over de bestraffing van een vakbondsactie of het ontslag van een directeur, het gaat ook over de moorden die vandaag gebeuren in de Filippijnen en in Colombia, over wat we nooit hebben willen zien in Syrië of in Marokko, en over wat een zogenaamd ‘rechts populisme’ vandaag in Europa aanricht. Kortom, het gaat helaas over een diepe en gevaarlijke stroming in al onze landen die zelfs solidariteit met vluchtelingen als een misdrijf beschouwt.

(Door Francine Mestrum, uitpers.be Gentse Feest Debatten 

Het probleem is zo omvangrijk dat ik niet weet of we dit hier op één namiddag allemaal kunnen bespreken.

Ik zou twee punten willen aanhalen die m.i. wel centraal staan:

  • De plaats van ngo’s en sociale bewegingen tav regeringen
  • De plaats van mensenrechten in het internationale beleid
  • De plaats van ngo’s en sociale bewegingen

Begin van de jaren ’90, na de val van de Muur, werd door internationale instellingen voorgesteld dat we voortaan zouden werken in een driehoek van optimisme, legitimiteit en efficiëntie. Gedaan met de tegenstelling tussen markt en staat, door de plaats die burgers zouden innemen – de beroemde ‘civil society’ – zou alles in een mooi en drielijnig evenwicht vallen.

In West-Europa dachten we nochtans een stabiel model te hebben, een overlegeconomie, met sterke vakbonden die de verzorgingsstaten uitbouwden en versterkten gaven, en in het buitenland gingen onze ngo’s mee voor ontwikkeling zorgen.

Vandaag weten we dat die twee modellen zijn uitgeteld, het eerste omdat het bewust wordt afgebroken, het tweede omdat het nooit heeft gewerkt.

De verzorgingsstaten gaan voor de bijl, vakbonden worden verzwakt en verliezen leden. In Frankrijk wilde Macron de ‘sociale zekerheid’ zelfs uit de grondwet halen en vervangen door het minder politieke ‘sociale bescherming’. Universalisme krijgt een nieuwe betekenis.

Ngo’s in het zuiden hebben zeker, in sommige gevallen, goed werk geleverd, maar zij kunnen niet op tegen de almacht van regeringen en multinationale ondernemingen. Laat ons rustig stellen dat het hele ontwikkelingsproject is gefaald, en zeker mee aan de basis ligt van de zogenaamde migrantencrisis.

Vandaag moeten ngo’s en sociale bewegingen mee het beleid van de regering uitvoeren. Toen enkele weken geleden aan de Europese Commissie werd gevraagd wat ze verwacht van de Europese armoedebewegingen, was het antwoord dat die het Europese beleid moeten uitdragen. Ter herinnering: zowat 1 of 4 inwoners van de EU is arm. Maar de Europese Commissie heeft, net zoals onze nationale of Vlaamse regering, het wapen van de subsidies.

We staan vandaag op een kruispunt waar het moeilijk kiezen wordt tussen verschillende mogelijke richtingen.

Men kan zeggen dat vakbonden autonoom hun richting moeten bepalen en zich niet moeten laten inkapselen in de nationale instellingen. Dat klinkt goed, maar tegelijk kan men rustig stellen dat in dit land de verzorgingsstaat zo lang overeind is gebleven precies omdat onze vakbonden onrechtstreeks mee besturen. Die institutionalisering heeft dus zeker geen windeieren gelegd. In vergelijking met onze buurlanden is België nog steeds een sociaal paradijs.

In België wordt het klassieke middenveld vandaag uitgeschakeld, van vakbonden tot de mutualiteiten, in dat laatste geval ten voordele van patiëntenverenigingen die geen deskundige kennis hebben en geenszins een beleidsvisie kunnen voorstellen. De uitbouw van een zogenaamde ‘Vlaamse sociale bescherming’, de verschuiving van het federale niveau naar Vlaanderen laats niets over van het paritaire beheer dat de nationale sociale zekerheid kenmerkt. De regering heeft geen behoefte aan stoorzenders.

Ngo’s en andere sociale bewegingen worden in het zuiden vaak met een kritisch oog bekeken en soms is dat wel gerechtvaardigd. Ik denk aan de ngo’s die actief waren in Ecuador en daar mee oppositie voerden tegen de linkse maar in hun ogen niet links genoeg zijnde president Correa. Stel dat hier een ngo uit Qatar of Saoedie Arabie zou neerstrijken en zich zou komen ontfermen over asielzoekers of dakloze Roma, ik vermoed dat de regering snel zou optreden …

Het is duidelijk: het autoritaire neoliberalisme – in feite het samengaan van conservatieven en neoliberalen – wil geen kritisch middenveld, en precies daarin schuilt het grote risico van het populisme. Wat men wil, zijn  – machteloze – individuen, en niet hun legitieme vertegenwoordigers,  die tegenover de staat staan. De linkerzijde moet hier ernstig over nadenken, want al te makkelijk verdedigen sommigen de zogenaamde rechtstreekse democratie van individuele burgers.

Wat in feite gebeurt is dat de uitvoerende macht meer en meer macht naar zich toe trekt, ze schakelt het machtige middenveld uit, en is zelf schatplichtig aan het bedrijfsleven; wat we meemaken is een ‘corporate capture’, we worden bestuurd door de financiële en economische markten en noemen dat godbetert ‘democratie’. Tussen de uitvoerende macht en ‘het volk’ staan enkel nog machteloze ‘burgerorganisaties’ die petities mogen afgeven.

De plaats van mensenrechten in het internationale beleid

We hebben de afgelopen jaren een interessante evolutie meegemaakt. Tijdens de koude oorlog werden mensenrechten gebruikt als instrument voor de kritiek op socialistische regimes, uiteraard enkel de politieke en burgerrechten. Sociale en economische rechten bleven altijd buiten schot.

Vandaag is het duidelijk geworden dat westerse landen zich evenzeer schuldig maken aan schendingen van mensenrechten in eigen land – politieke en burgerrechten – als landen uit het zuiden. Het volstaat te kijken naar de scheiding van ouders en kinderen in de VS, naar de manier waarop gevangenen worden behandeld in verschillende westerse landen, de manier waarop kinderen op straat worden achtergelaten door een stadsbestuur als dat van Gent.

Sociale en economische rechten worden zelden au serieux genomen. De ILO baseert zijn voorstellen voor sociale bescherming nochtans op het feit dat dit een mensenrecht is, maar nauwelijks 29 % van de wereldbevolking heeft sociale bescherming.

En nee, ook al heeft de EU in zowat alle internationale verdragen een mensenrechtenclausule opgenomen, veel verschil maakt dat niet. Het is altijd moeilijk uit te voeren, als men ze al wil toepassen. In Myanmar, de Democratische Republiek Congo en Mexico kan de regering rustig alle rechten met voeten treden. Er heerst volledige straffeloosheid. En als Polen de scheiding der machten bij het afval zet, staat de EU met de mond vol tanden.

In de mensenrechtenraad van de VN is al enkel jaren een discussie aan de gang over de schendingen van mensenrechten door multinationale ondernemingen. Hoeft het gezegd dat het juist de lidstaten van de EU zijn die het hardst op de rem staan?

En ja, ngo’s en sociale bewegingen die regeringen en vooral multinationals aanklagen zijn de pineut. Zij worden gewoon neergeschoten, zie Colombia, Nicaragua, Mexico, de Filippijnen en vele andere landen. Journalisten delen hun lot. Er komt zelden of nooit reactie. De mensenrechtenraad kan deze landen veroordelen, het heeft weinig effect.

Vandaag staat de hele internationale orde die na WO2 tot stand is gekomen op de helling. En het probleem met die internationale orde is dat die ook door de linkerzijde wordt bekritiseerd. Dit is niet het thema van vandaag, maar sta me toe gewoon even te verwijzen naar de WTO, de G20 of zelfs de NAVO, aan kritiek was er nooit een tekort, maar wat als die multilaterale orde verdwijnt? De VS zijn al uit de G7, de VN-mensenrechtenraad en Unesco gestapt. Zijn we dan beter af zonder internationale instellingen?

We zijn dringend aan een ernstige bezinning toe, en vooral vanuit progressieve hoek is er een behoefte aan alternatieve voorstellen. Want uiteraard gaat het niet op dat het nog steeds de vijf landen zijn die WO2 hebben gewonnen, die alle vijf over kernwapens beschikken, en vandaag nog steeds de dienst uitmaken. In de jaren ’80 en ’90 zijn er heel wat goede en minder goede voorstellen geformuleerd, maar alles is dood gebloed, het is zelfs nooit ernstig besproken. Vandaag zijn ze pieredood. En de risico’s zijn groot.

Conclusie

Mensenrechten, alle mensenrechten, zijn belangrijk, hier en elders.

Wat we vooral niet mogen denken is dat we een probleem hebben met onze rechtse regering en dat als die regering wordt weggestemd, alle problemen worden opgelost. We hebben te maken met een mondiale beweging die in het Zuiden al verder is gevorderd dan hier. Het antwoord zal dan ook zowel mondiaal als Europees en nationaal moeten zijn.

We zullen moeten nadenken over een nieuwe multilaterale orde, met mensenrechten die centraal staan.

We zullen moeten nadenken over hoe we die mensenrechten kunnen uitbreiden, want de 1 % rijken schenden ook de rechten van de 99 % door overmatig gebruik te maken water én uitermate veel CO2 uitstoten. Extreme ongelijkheid is per definitie een schending van mensenrechten.

En we zullen vooral, in eerste instantie moeten nadenken over de autonomie van vakbonden, mutualiteiten en het hele middenveld. Want welke oplossingen we ook bedenken voor de toekomst, zonder mensen massaal te organiseren en te mobiliseren zal het nooit lukken. Zelf ben ik er niet van overtuigd dat autonomie het enig goede antwoord is, maar dat zullen we hier moeten bespreken.

Het antwoord kan weliswaar nooit zijn dat we onze mond houden. We staan voor een erg gevaarlijke evolutie, nationaal en internationaal, en de linkerzijde is verdeeld en staat zwak. De macht is in handen van rechts en de anti-systeem en zelfs anti-kapitalistische antwoorden komen van hen.  Mensenrechten staan niet op hun agenda. Niet voor niets wordt gevreesd voor een algehele fascisering van onze samenlevingen.

Ik hoop dat we hier vanmiddag een begin van antwoord kunnen bedenken.

Het verhaal van Europa herschrijven

0
europa

Bijna een decennium van bezuinigingen in de lidstaten heeft de economische belofte van de Europese Unie ondermijnd, de banden van solidariteit onder druk gezet en de weg geëffend voor een heropleving van giftige ideologieën. Als de EU wil overleven, heeft ze een nieuwe collectieve identiteit nodig – en het vermogen om anderen te intimideren.

MADRID – Toen de Europese Economische Gemeenschap , de voorloper van de Europese Unie, werd opgericht door het Verdrag van Rome van 1957, was het verhaal dat het definieerde dat economische integratie groei zou bevorderen, de democratie zou versterken en de geesten van het gewelddadige verleden van Europa zou begraven. Met andere woorden, de doelstelling om Europa te koloniseren van de kwalen van nationalisme, populisme en autoritarisme werd geschreven in het DNA van het naoorlogse project van Europese integratie.

Maar de wanorde van de financiële crisis van 2008-2009 en de bezuinigingsmaatregelen die daarop volgden , ondermijnden de fundamentele beloften van de EU en effenen de weg voor de terugkeer van giftige ideologieën. Als Europese solidariteit de laatste uitdaging wil overleven, is een nieuw verhaal dringend nodig.

De heropleving van populisme heeft ongetwijfeld geholpen door de anonimiteit van EU-instellingen, in tegenstelling tot de traditionele welzijnsinstellingen van de natiestaat. Daarom moeten EU-beleidsmakers meer sociaal verantwoordelijke initiatieven omarmen die de welvaartsverdeling, de welvaart en de rechten van werknemers bevorderen.

Op zichzelf zal een betere sociaal-economische overeenkomst voor EU-burgers echter niet voorkomen dat het Europese project breekt. Communale obligaties zijn bestand tegen economische druk; ze lossen op als gedeelde waarden worden vertrapt en een gevoel van verbondenheid verloren gaat. Het falen van vandaag heeft minder te maken met economische tegenspoed dan met het collectieve onvermogen om te creëren wat Winston Churchill ooit ‘de Europese familie’ noemde, verbonden door gedeeld ‘patriottisme en gemeenschappelijk burgerschap’.

Als de Verenigde Staten op een of andere manier verenigd blijven na de verwoestingen van Donald Trump’s roofzuchtige presidentschap, dan zal dat te danken zijn aan de emotionele weerklank van de zogenaamde Amerikaanse droom en gedeelde trouw aan de belofte, vastgelegd in de Bill of Rights van de Grondwet van de Verenigde Staten, van evenveel genot van individuele vrijheid. Europeanen hebben niet zo’n band, en het creëren ervan zal niet gemakkelijk zijn, vooral omdat regionale nationalistische bewegingen, zoals die in Catalonië , de andere kant op gaan.

De uitbreiding na de Koude Oorlog van de EU was bedoeld om de gedeelde waarden van het blok voor toekomstige generaties te versterken. In plaats daarvan, met populistische politici die sterker worden in Centraal- en Oost-Europa, is de uitbreiding een bedreiging voor het blok zelf geworden. De huidige oost-west kloof heeft een verontrustende vraag opgeworpen: zijn de gemeenschappelijke grenzen van Europa gebaseerd op iets dat dieper is dan geografie?

Multilaterale organisaties zijn altijd vrij om van koers te veranderen wanneer de realiteit verandert. De NAVO heeft bijvoorbeeld haar mandaat in de afgelopen drie decennia twee keer aangepast – eerst aan het einde van de Koude Oorlog , toen de oprichting van de strategische doctrine irrelevant werd en, recenter, om zich af te dekken tegen het Russische revisionisme.

Maar de zachte reactie van grote Europese mogendheden op de illiberale trend in Centraal- en Oost-Europa vormt geen koerscorrectie; het belichaamt in plaats daarvan een principeloos pragmatisme. Tenzij de status-quo verandert, kunnen de meest oostelijke staten van de EU – met name Polen, waar het idee van “Polexit” terrein wint – zich terugtrekken uit de EU om een ​​meer autocratische alliantie met Eurasia te vormen.

Autoritair populisme is geen afwijking van het democratische proces; het is altijd zijn onvermijdelijke bijwerking geweest. Nu de EU niet in staat lijkt haar stijging onder de eigen stichtende leden van het blok te verhinderen, zou het handhaven van cohesie een nieuw pan-Europees verhaal vereisen, een verhaal dat verschillende nationale geschiedenissen en politieke eigenaardigheden incorporeert.

Dit betekent het luisteren naar en het voeren van een continue dialoog over het illiberale beleid dat wordt verdedigd door de feitelijke partijleider van Polen , Partijvoorzitter Jarosław Kaczyński, partijvoorzitter en Viktor Orbán , de Hongaarse premier . Zolang de democratische slinger mag werken, kan het beleid worden omgekeerd. Zelfs Donald Trump is niet eeuwig, zoals de Franse president Emmanuel Macron opmerkte .

Als de “verbeelde gemeenschap” van de EU van een overwegend Rooms-katholieke collectiviteit gevormd door de geschiedenis van het middeleeuwse Westerse rijk van Karel de Grote nog steeds zijn onliberale Oost-Europese leden kan huisvesten, zij het met enige moeite, kan dat ook doen voor de meerderheid van Turkije, waar een aanzienlijk deel van Turkije de oppositie streeft resoliently een Kemalist, seculaire visie voor het land na. Ondanks de verminderde greep van president Recep Tayyip Erdoğan op de macht, die de Europese leiders een voorwendsel heeft gegeven om het toetredingsvoorstel van Turkije op te schorten, blijft hij bovendien het EU-lidmaatschap verdedigen .

Het onvermogen van Europa om een ​​gemeenschappelijk verhaal te smeden, heeft zijn “soft power” -voordeel ten opzichte van niet-democratische staten zoals China en Rusland geschaad. Teruggegeven met zelfgenoegzaamheid door de veiligheidswaarborgen van Amerika, is Europa te snel geweest om de fantasie te omarmen van een “posthistorische” wereld, waar conflicten altijd vreedzaam worden opgelost en waar militaire macht overbodig is.

Om zeker te zijn, blijft de grootste kracht van de EU haar vermogen om democratische idealen te verdedigen en om progressieve waarden over de hele wereld te propageren. En met een groot deel van Europa, omringd door onliberale krachten, en met de VS in terugtrekking van haar mondiale verantwoordelijkheden, is de EU met rust gelaten om te verdedigen wat er van de oude orde overblijft.

Maar om te kunnen inspireren, moet Europa ook het vermogen hebben om te intimideren. Als de EU bijvoorbeeld tegen Russische agressie zou kunnen opkomen, zou het blok meer invloed kunnen uitoefenen op de Oost-Europese landen, vooral die met regeringen die graag de invloedssfeer van Rusland inzien. De Russische president Vladimir Poetin heeft de geschiedenis lang gebruikt om zijn eigen politieke verhaallijn te evenaren . De EU moet even bedreven zijn.

Dodental bosbranden in de hel van Griekenland loopt op tot 74

0
bosbranden, Griekenland,

Griekenland wordt momenteel getroffen door de ernstigste bosbranden uit z’n geschiedenis. Bij deze branden kwamen al 74 mensen om het leven en raakten meer dan honderd gewond. Er zijn nog steeds heel wat mensen vermist, dus de dodentol kan nog fiks oplopen.

De bosbranden woeden vooral in de buurt van Athene wat traditioneel een populaire vakantiebestemming is. Hierdoor was het op de getroffen gebieden zeer druk en zijn er nog steeds heel wat mensen vermist.

Minstens 74 doden

Bij de hevige bosbranden zijn al minstens 74 mensen om het leven gekomen. Dit cijfer zal allicht nog oplopen aangezien er nog tientallen mensen vermist zijn. Ook zijn er al meer dan 170 gewonden gemeld.

De bosbranden ontstonden gisteren in de heuvels van Kineta, op zo’n 60 kilometer ten westen van Athene, en spreidden van daaruit verder richting de hoofdstad. Een tweede bosbrand ontstond 45 kilometer ten noordoosten van Athene. De toeristische badplaats Mati werd het hevigste getroffen. Door de hevige winden leken de vlammen van alle kanten tegelijk te komen waardoor veel mensen bevangen werden door de vuurzee terwijl ze ervoor aan het vluchten waren. De winden, die oplopen tot windkracht acht, maken het blussen ook een pak moeilijker.

Eén Belgische toerist komt om het leven

Minster van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) uitte eerder vandaag al zijn bezorgdheid over een Belgische toerist die niet op tijd geëvacueerd kon worden uit zijn hotel in Griekenland. En nu volgt het tragische nieuws dat de man overleden is.

De Belg laat een jonge zoon achter die overgebracht werd naar het ziekenhuis, maar buiten levensgevaar is.

Er zijn nog vijf andere Belgische toeristen in Griekenland, waarmee de ambassade nog contact probeert te komen.

Drie dagen nationale rouw

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft ondertussen drie dagen van nationale rouw afgekondigd om de tientallen slachtoffers te herdenken. “Maar we mogen het verdriet ons niet laten overmannen, want dit zijn uren van strijd, eenheid, moed en bovenal solidariteit”, liet hij weten in een toespraak op de Griekse televisie.

Vanuit de lucht is de omvang van de bosbranden duidelijk te zien:

Liam Edwards on Twitter

Crazy scenes in #Greece … imagine flying over that – https://t.co/vurju0eDoc

Europees Parlement bevriest financiering van partij Le Pen

0
Le Pen

Het Europees Parlement heeft besloten om de financiering van het rechtsnationalistische Rassemblement National (RN) – voorheen Front National (FN) – van Marine Le Pen te bevriezen. Eerder besliste het Franse gerecht al tot gelijkaardige maatregelen over te gaan. Le Pen sprak toen van een “moordaanslag” tegen haar partij. De aanklagers beschuldigen het RN van het verduisteren van middelen. Volgens het RN gaat het echter om een politiek proces.

Het Europees parlement bevriest de financiering van het rechtsnationalistische Rassemblement National (RN) – voorheen Front National (FN) – van Marine Le Pen. Het betreft de subsidiëring van verkozenen van de partij in Straatsburg om hun activiteiten te financieren of personeel aan te werven. Als reden wordt de verdenking van verduistering van middelen aangevoerd. Later zou nog kunnen worden overgegaan tot verdere maatregelen.

(Lees verder onder de tweet.)

Marine Le Pen on Twitter

Le premier parti d’opposition qu’est le @RNational_off est aujourd’hui quasiment empêché d’activité politique. C’est un scandale, non seulement national, mais également international !” #AlerteDémocratie #E1Matin

Moordaanslag”

Het Europees Parlement volgt daarmee het voorbeeld van het Franse gerecht. Op 8 juli bevolen de Parijse rechters Claire Thépaut en Renaud Van Ruymbeke de inbeslagname van ongeveer 2 miljoen euro overheidssteun.

RN-leider Marine Le Pen reageerde verontwaardigd op het besluit. Ze noemde het een “moordaanslag” op haar beweging. Ondertussen riep Le Pen op tot schenkingen. Zonder steun zou de partij immers “dood zijn tegen het eind van de maand augustus”. Le Pen heeft de aanklachten tegen haar partij herhaaldelijk ontkend. Ze noemde het besluit van het Franse gerecht eerder al “illegaal”. Volgens haar gaat het om een politiek proces.

Volgens de aanklagers zou het Rassemblement National een geheim verduisteringssysteem hebben opgezet. Zo zouden assistenten worden betaald met middelen van het Europees Parlement voor taken die de partij ten goede komen. 23 van de 54 geregistreerde parlementaire medewerkers zouden het hoofdkantoor van het Front National als hun werkplek hebben opgegeven. Acht van hen zouden daar ook voltijds hebben gewerkt.

Trump is niet de eerste Amerikaanse president die zich door Poetin liet inpakken

0
vs

Had Trump zich nu werkelijk versproken tijdens de persconferentie met Poetin? Of kwam hij postfactum met die verklaring op de proppen omdat de interne druk te groot werd? Voer voor commentatoren en latere generaties historici, maar van één ding kunnen we ondertussen al zeker zijn: ontmoetingen tussen de president van de VS en de leider of president van de Sovjetunie of Rusland leveren al wel eens meer merkwaardige beelden op, en deze past zeker in dat rijtje.

Trump is niet de eerste Amerikaanse president die zich door Poetin liet inpakken

Trump is niet de eerste Amerikaanse president die zich door Poetin liet inpakken. Zo gaf Bush na hun ontmoeting in Slovenië in 2001 te kennen dat hij hem diep in de ogen gekeken had, hem heel betrouwbaar vond en dat hij ‘de ziel van Poetin had kunnen voelen.’ Die eerste blik in de koele blauwe ogen van Poetin was in ieder geval niet voldoende om te vermijden dat de relatie tussen beide later toch flink verzuurde.

Al even merkwaardige beelden leverde de ontmoeting tussen Jeltsin en Clinton in 1995 op. De twee presidenten wilden een manier vinden waarop Russische militairen een rol konden spelen in de pogingen om een einde te maken aan de oorlog in Bosnië. De pers was vooraf zeer sceptisch, en dus lanceerde Jeltsin, nuchter als altijd, een ferme uitval naar de pers, waarop Clinton in een eerder genante schaterlach uitbarstte.

Keukendebat

Nixon en Chroesjtsjov gingen met elkaar in de clinch over het leven van de gewone man in hun land

Maar een van de meest spraakmakende ontmoetingen was ongetwijfeld het bezoek dat Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov en vice-president Richard Nixon op 24 juli 1959 aan een Amerikaanse tentoonstelling in Moskou brachten en het zogenaamde Keukendebat dat ze daar voerden. De tentoonstelling, samen met een pendant in de VS, waren het resultaat van een cultureel akkoord dat beide staten een jaar voordien hadden gesloten. Chroesjtsjov, aan wie welgemanierde diplomatieke geplogenheden niet besteed waren, ging voor de draaiende camera’s in discussie met Nixon over welk van beide systemen – het Amerikaanse kapitalisme of het Sovjetcommunisme – superieur was. Een unieke discussie omdat het de enige keer was dat leiders van beide naties een publiek debat voerden. Nixon en Chroesjtsjov gingen met elkaar in de clinch over het leven van de gewone man in hun land. Het gesprek draaide rond de vraag of John met de Stetson dan wel Ivan met de chapka beter af was. Chroesjtsjov wees er onder meer op dat wanneer de Amerikaanse vrachtwagenchauffeur zijn huis had afbetaald hij aan een nieuw huis toe was, terwijl de Sovjets bouwden voor hun kinderen en kleinkinderen. En dat laatste klopt. De Chroesjtsjovkas, de goedkope en weinig comfortabele prefabbuildings die in de jaren zestig werden gebouwd ontsierden vele decennia de Russische buitenwijken en werden, tot aan de sanering die nu plaatsvindt, bewoond door de kinderen en kleinkinderen van toen. Chroesjtsjov voorspelde ook dat de economie van de Sovjetunie binnen elke jaren die van de VS zou inhalen. Een boude voorspelling, vooral omdat de Sovjeteconomie op zijn hoogtepunt eind jaren zestig qua omvang nauwelijks 60 procent van die van de VS uitmaakte.

In het Keukendebat werd er gediscussieerd alsof het twee gelijke, normale samenlevingen betrof

Nixon en Chroesjtsjov waren beiden van zeer bescheiden komaf, maar daar houdt de gelijkenis ongeveer op. Nixon kwam uit een arm gezin, dat hij rechten zou gaan studeren en een succesvol politicus zou worden was gezien zijn achtergrond allesbehalve evident. Ook voor de arme boerenzoon en pijpfitter van beroep Chroesjtsjov was het bij zijn geboorte in 1894 ondenkbaar dat hij ooit het land zou leiden. De revolutie bracht daar verandering in. Hij behoorde tot de generatie Sovjetleiders die dankzij de Grote Zuiveringen, waarbij Stalin het oude partijestablishment bloedig opdoekte, een geweldige politieke carrière kon opbouwen. Chroesjtsjov was trouwens zelf betrokken bij die zuiveringen, waarbij hij tienduizenden regionale partijkopstukken de dood injoeg. Hoewel hij later de misdaden van Stalin op het partijcongres in 1956 zou aanklagen, was hij, net zoals zoveel anderen van zijn generatie, wel degelijk mededader. Zijn machtsovername na de dood van Stalin ging gepaard met de executie van concurrent Lavrenti Beria. En er mocht dan wel een zekere dooi zijn onder Chroesjtsjov, het regime bleef repressief, al werkte het subtieler dan in het verleden. In het Keukendebat werd er gediscussieerd alsof het twee gelijke, normale samenlevingen betrof. Maar de Sovjetunie is uiteraard nooit een normale samenleving geweest. Daar waren onder meer de politieke repressie, de bizarre economische en sociale politiek en de manier waarop een totalitaire partij de staatsinstellingen had overgenomen de oorzaak van.

Cubacrisis

Leidde het bezoek van Nixon aan Moskou in juli 1959 nog tot een amusant Keukendebat, andere contacten drie jaar later hadden mogelijk een veel dramatischer afloop kunnen hebben. Op 10 juli 1962  gaf Chroesjtsjov op basis van een geheim akkoord met Cuba de toestemming tot de installatie van kernwapens op Cuba. Door de agressieve manier waarop Kennedy Castro wilde verdrijven, had deze laatste de steun van de Sovjetunie nodig. Dat had natuurlijk ook onder de vorm van conventionele troepen gekund, maar Chroesjtsjov dacht in één klap het nucleair evenwicht te herstellen en greep te krijgen op West-Berlijn. Toen de Amerikanen dit ontdekten leidde het tot een rondje nucleair blufpoker waarbij uiteindelijk Chroesjtsjov het moest afleggen tegen de VS. Het zou iets minder dan twee jaar later tot zijn afzetting als Sovjetleider leiden. En misschien maar goed ook.

Via.doorbraak.be

WAARSCHUWING: De sluipende vernietigingskracht van Gardasil VACCIN

0
HPV

en gerechtelijke uitspraak in de VS bevestigt dat het Gardasil-vaccin mensen doodt … het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu raadt ouders aan hun kinderen met dit vaccin in te enten, en de mainstream media zijn lovend over deze sluipmoordenaar. Het wetenschappelijk bewijs over de risico’s is boven elke twijfel …..dus waar is de publieke verontwaardiging? Veel ouders wantrouwen de overheid, de farmaceutische industrie en de medische wereld.

In dit geval, vinden wij, terecht.

We lazen twee dagen geleden op de site van RTL Nieuws het volgende:

De Britse overheid vindt dat niet alleen meisjes, maar ook jongens ingeënt moeten worden tegen HPV, het virus dat onder andere baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Ook in Nederland wordt op dit moment onderzocht of jongens voortaan ingeënt moeten worden. “HPV kan bij mannen kanker in de mond, keel, neus, penis of anus veroorzaken.”

Net als in Nederland krijgen alle meisjes in Groot-Brittanië rond hun 13e een oproep om gevaccineerd te worden tegen het HPV-virus. Het Britse Joint Committee on Vaccination and Immunisation, een adviesorgaan van de overheid, vindt nu dat ook jongens op hun 13e tegen het HPV virus zouden moeten worden ingeënt.

Volgens professor Gemma Kenter (foto rechts), hoogleraar gyneacologische oncologie in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het UMC in Amsterdam, is het vaccineren van jongens een goed idee. “Aan de ene kant bescherm je daar de jongens en mannen zelf mee, doordat de kans kleiner wordt dat ze zelf kanker krijgen. Aan de andere kant zorg je er zo ook voor dat het virus zich minder goed kan verspreiden, en worden dus ook minder vrouwen ziek.”

Het artikel is één grote aanbeveling voor ouders om hun kinderen toch vooral te laten inenten tegen het HPV-virus. We missen in het geheel enige kritiek, wat bij ons de wekbrauwen doet fronsen. Het feit dat zóveel ouders huiverig zijn tegenover de in Nederland gebruikte vaccins kan toch niet alleen berusten op onwetendheid of “van horen zeggen”? Google eens op “baarmoederhalskanker vaccinatie nederland” en u ziet dat de mainstream media u eigenlijk een sukkel vinden als u uw kind niet laat inenten…..

Het zoeken naar informatie op het internet leverde op dat genoemde professor Kenter al eerder in discussie ging over dit onderwerp, en dat was al in het jaar 2007, meer dan 10 jaar geleden, met auteur Hans van Maanen. Hun briefwisseling is hier te vinden. Mevrouw Kenter is ongetwijfeld zeer deskundig op dit gebied, gezien haar patentaanvragen.

We gaan eerst maar eens te rade bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM. Daar moet toch meer informatie over dit onderwerp te vinden zijn.
Dat is er ook: link hier.

Maar we willen graag weten wèlk vaccin er gebruikt wordt bij het inentingsprogramma, maar het RIVM maakt het ons niet makkelijk. Er wordt namelijk steeds geproken over het HPV-vaccin. Maar we willen graag weten van welke fabrikant het gebruikte vaccin komt, en hoe dat heet.

We worden door verwezen naar de pagina “HPV-vaccinatie bij 13 jaar“, maar helaas, ook daar geen andere gegevens dan dat er sprake is van het HPV-vaccin.

We beginnen een beetje achterdochtig te worden. Waarom wordt de consument/patiënt niet geïnformeerd?

We gaan maar eens grasduinen op de site van het RIVM en stuiten op de pagina “HPV-vaccinatie“. Bingo! Die moeten we hebben…..

Onderaan de pagina vinden we het volgende overzicht:

vaccin

Gardasil…. Gardasil… dat was toch de titel van het artikel van Van Maanen? Maar we kennen de naam ook van een bericht dat we onlangs tegenkwamen bij ons research-onderzoek over de farmaceutische industrie.

“Nieuwe studie bewijst dat de FDA actief informatie over de schadelijke effecten van Gardasil onderdrukt”, op de site Vaccines.news, van zo’n twee weken geleden. We citeren (vertaald):

Jonge, gezonde vrouwen die amenorroe, ovariumfalen en onvruchtbaarheid ervaren, zijn waarschijnlijk beschadigd door het HPV-vaccin van Merck. Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Toxicology and Environmental Health analyseerde gegevens over zwangerschapsuitkomsten, waarbij vrouwen die een HPV-vaccin hadden gekregen werden vergeleken met degenen die dat niet deden. De data-analyse heeft als titel: “Een verlaagde kans op zwangerschap bij vrouwen in de VS van 25 jaar die een injectie met humaan papillomavirus-vaccin ontvingen.”

De data-analyse heeft als titel: “Een verlaagde kans op zwangerschap bij vrouwen in de VS van 25 jaar die een injectie met humaan papillomavirus-vaccin ontvingen.”
Link hier.

De studie, die niet beïnvloed werd door geld van de farmaceutische industrie, analyseerde gegevens over 8 miljoen vrouwen tussen 25 en 29 jaar die in de VS wonen, van 2007 en 2014. Volgens de analyse zouden de conceptie-aantallen met 2 miljoen zijn gedaald als 100% van de vrouwen in de studie het HPV-vaccin zou hebben gekregen. De studie waarschuwt dat het HPV-vaccin een negatieve invloed heeft op de vruchtbaarheid en dat meer onderzoek “gerechtvaardigd” is.

Naarmate we meer lezen over het middel Gardasil worden we steeds ongeruster….

Ondanks deze ernstige zorgen, volgt de Food and Drug Administration (FDA) momenteel een versneld proces waarmee Gardasil-9 wordt goedgekeurd voor gebruik bij vrouwen en mannen in de leeftijd van 27 tot 45 jaar. Merck’s aanvraag voor goedkeuring heeft prioriteitsreview gekregen en is gepland voor een goedkeuringsdatum van 6 oktober 2018. Er zal dus veel belangrijke informatie over de risico’s van Gardasil worden onderdrukt, aangezien de FDA snel optreedt voor de zakelijke belangen van Merck.

Gardasil-9 is, zoals we in het overzicht hierboven zien, in Nederland goedgekeurd. We hebben vaker artikelen geschreven over de belangenverstrengeling van toezichthoudende en regulerende instanties als de Amerikaanse FDA met de farma-sector in de VS (bijvoorbeeld hier).

Toen Gardasil initieel een vergunning kreeg, stroomden na het op de markt brengen van het middel, veel meldingen binnen, waarbij werd beweerd dat ontvangers van vaccins na vaccinatie primaire ovariumklachten hebben ervaren.

HPV

De gevallen van Gardasil-vaccinschade die zijn geïdentificeerd en gerapporteerd aan het VACCP-systeem (VAERS), zijn meer dan 58.000. Veel gevallen hebben geleid tot bezoeken aan spoedeisende hulp, inbeslagnames en de diagnose van auto-immuunziekten. Daarnaast zijn er ongeveer 11.000 gevallen bekedgemaakt waarin “ernstige” invaliditeit en een plotselinge dood worden gedocumenteerd.
Merck wil met Gardasil een experimenteel middel vrouwen “behandelen”, maar gebleken is dat de risico’s worden verborgen en het vaccin snel werd gecontroleerd voor goedkeuring.

Hierover lazen we meer in het artikel “Merck beschuldigd van het snel vermarkten van Gardasil voor financieel gewin, rechter beveelt het farmaceutische bedrijf om de effectiviteit van dit vaccin te bewijzen.
Link hier.

Een van de grootste problemen met het Gardasil-vaccin is het gebruik van aluminium als adjuvans (een stof die de effecten van een andere stof kan versterken). Het adjuvans wordt gebruikt om de immuuncellen te dwingen te reageren op het antigeen (een molecuul dat in staat is een reactie van het afweersysteem op te wekken) in het vaccin. Zonder het adjuvans zou de immuunrespons tegen de ziekteverwekker in het vaccin zwak zijn. Het probleem is dat het aluminium wordt opgenomen in de immuunresponsieve cellen en door het hele lichaam wordt getransporteerd. Hierdoor kan het immuunsysteem zichzelf aanvallen, omdat het aluminium door het lichaam als een bedreiging wordt gezien. Dit metaal veroorzaakt problemen in de hersenen van mensen. Studies tonen aan dat hersenweefsel van autistische kinderen grote hoeveelheden aluminium bevat.

Aluminium is door injectie veel gevaarlijker dan in geval van inname. Om informatie over de schadelijke effecten van vaccins te onderdrukken baseren de farmaceutische bedrijven hun vaccinveiligheid op ingenomen aluminium hoeveelheden, niet op de impact van geïnjecteerd aluminium. Dat is een groot verschil.

Even verontrustend is het feit dat farmaceuten GlaxoSmithKline en Merck hun placebo’s “aanlengen” met aluminiumadjuvanten om het vaccin minder gevaarlijk te maken. Deze snelkoppeling helpt de farmaceutische bedrijven om observatieperioden te verkleinen, zodat ze de risico’s van aluminiumadjuvantia in hun HPV-vaccins kunnen verbergen.

De verwoestende, traumatische mislukkingen van Gardasil worden onderdrukt en jonge vrouwen lijden aan de misleidende wetenschap van de farmaceuten, de FDA en in feite ook het RIVM. Ondanks het groeiende aantal bewijzen van schade aangebracht door Gardasil, is farmaceut Merck alleen geïnteresseerd in het snelle geld door hun vaccin in te zetten bij (kwetsbare leeftijdsgroepen van) de bevolking.

De FDA, door het negeren van het bewijs van schade door Gardasil aan de eierstokken en de vruchtbaarheid van vrouwen, kan niet worden vertrouwd om het medicijn te evalueren.

Er zou dan ook een moratorium moet worden afgegeven aan alle HPV-vaccins totdat er voldoende bewijs is om aan te tonen dat ze niet de mogelijke veroorzakers zijn van eierstokkanker, auto-immuunaandoeningen, onvruchtbaarheid, toevallen en zelfs overlijden.

Chaos in Franse politiek: ‘Positie van Macron wankelt’

0

De vreugde over het Wereldkampioenschap voetbal heeft nog geen halve week geduurd. Frankrijk is al een paar dagen in de ban van Benallagate, een schandaal dat in nog geen 24 uur is uitgegroeid tot de grootste politieke crisis van Emmanuel Macron. De problemen brengen zijn Franse én Europese hervormingsagenda in gevaar, zegt RTL-correspondent Stefan de Vries. Hij legt uit waarom deze situatie niet alleen Macron maar heel Europa in gevaar kan brengen.

Wat is er gebeurd?

Woensdagavond publiceerde het dagblad Le Monde een artikel over onderstaande video waarin een politieagent in burger hardhandig iemand in elkaar slaat. De video is gemaakt op 1 mei, de Dag van de Arbeid, na afloop van de traditionele betogingen. Fransen zijn zo gewend aan politiegeweld dat het filmpje niet echt was opgevallen. Maar Le Monde ontdekte de identiteit van de mepper: het gaat om ene Alexandre Benalla.

Wie is dat?

Alexandre Benalla (26 jaar) is een van Macrons meest naaste medewerkers. Tijdens de verkiezingscampagne was hij zijn bodyguard. Benalla is verantwoordelijk voor de veiligheid van de president. In die hoedanigheid was hij op 1 mei aanwezig als waarnemer van de politie. Maar op de videobeelden is te zien dat Benalla een man en een vrouw flink hard slaat en schopt, de oproerpolitie bevelen geeft, een politiewalkietalkie heeft en een politiearmband draagt. Hij wordt bijgestaan door een andere man, die ook geen politieagent is, maar wel in dienst van Macrons partij LREM. Benalla was reservist bij de Gendarmerie, maar heeft geen enkele politiebevoegdheid. Toch doet hij zich voor als politieagent en daar staan zware straffen op.

Op 2 mei zijn de president en Gérard Collomb, de minister van Binnenlandse Zaken op de hoogte gesteld van het agressieve gedrag van Benalla. Op zich zou dat al genoeg geweest moeten zijn om de man te ontslaan. Maar dat gebeurde niet. Volgens het Elysée kreeg Benalla twee weken schorsing en werd hij overgeplaatst naar een administratieve functie. Daar had het bij moeten blijven, als het aan de president gelegen had.

Wat is het probleem?

Door de onthulling van Le Monde zit Macron nu in zeer zwaar weer. De Benalla-affaire bestaat eigenlijk uit minimaal vier affaires. Het gaat al lang niet meer om het in elkaar slaan van de demonstranten — Fransen zijn zo gewend aan politiegeweld, dat niemand aanstoot nam aan het gemep op zich — maar om niets minder dan de positie van Emmanuel Macron.

Ten eerste hadden zowel Macron als Collomb kennis van de uitspattingen van Benalla. Een Franse ambtenaar met kennis van een strafbaar feit is verplicht daarvan aangifte te doen. Dat geldt zelfs voor de president. Dat is niet gebeurd. Vooral dat laatste punt is een probleem. Het toont aan dat de president van Frankrijk zich onaantastbaar acht. Dat is op zich niets nieuws, maar rondom Emmanuel Macron hing de zorgvuldig door hemzelf gecreëerde mythe dat hij een einde zou maken aan die ‘Oude Wereld’ en voor een ‘voorbeeldige Republiek’ zou zorgen.

Ten tweede zijn er de leugens of ‘alternatieve feiten’ van het Elysée. Er is op dit moment geen bewijs dat Benalla inderdaad twee weken is geschorst en geen salaris heeft ontvangen. Er zijn vele foto’s en video’s beschikbaar waarin hij duidelijk naast de president te zien is de afgelopen weken. Hij was bij het defilé op 14 juli, en zat afgelopen maandag zelfs naast de bestuurder van de bus waarin het nationaal elftal de Champs-Elysées overreed. Van een disciplinaire sanctie was dus geen sprake.

Ten derde had (of heeft, zijn precieze status is op dit moment niet duidelijk) Benalla een enorme lijst aan privileges. Zo beschikte hij over een auto met chauffeur en een salaris van 7111 euro bruto per maand. Ook woonde hij sinds twee weken in een ambtswoning, aan de chique Parijse Quai Branly, dus ruim nadat hij zijn handen had laten wapperen.

Pikant detail: Benalla woont nu in hetzelfde gebouw als waar François Mitterrand jarenlang, op kosten van de belastingbetaler, zijn buitenechtelijke dochter Mazarine verborg. Ook is hij onlangs op voorspraak van ‘hogerhand’ bevorderd tot luitenant-kolonel, een rang die in het leger pas voor veertigers is weggelegd met militaire ervaring en diploma’s. Vakbonden bij politie en gendarmerie zijn mede hierom furieus op het Elysée. Gisteren kwam bovendien naar buiten dat Benalla ook een pas had om de spreekvloer van de Assemblée te mogen betreden, een voorrecht dat maar een zeer klein groepje heeft. Dat is extra opmerkelijk aangezien het hele gebouw van de Assemblée verboden terrein is voor de president. De pas is gisteren ingetrokken.

Ten vierde bestaat er kennelijk een soort privémilitie binnen het presidentiële paleis onder leiding van Benalla. Nu zijn clandestiene Fight Clubs een oude traditie van het Elysée, maar die praktijken leken tot het verleden te behoren. Volgens verschillende media heeft Benalla ook de opdracht gekregen om een privé-politie voor Macrons bescherming op te richten.

macron
President Macron met links de man die hem in verlegenheid brengt. © AFP

Wat moet er nu gebeuren?

Er zijn drie gerechtelijke onderzoeken gestart. Naast Benalla zijn er nog vier verdachten verhoord. Zij zullen morgen worden voorgeleid aan de rechter. Maar daar blijft het niet bij. Morgen begint een parlementaire enquête naar de affaire. Om 10 uur wordt als eerste Gerard Collomb ondervraagd, de minister van Binnenlandse Zaken. Zijn positie is onhoudbaar geworden, en het is niet duidelijk of hij het einde van de dag haalt. Mogelijk wordt ook Brigitte Macron, de echtgenote van de president, opgeroepen. De president zelf kan niet gehoord worden vanwege zijn immuniteit.

Zijn er politieke consequenties?

De grote vraag is: waarom blijft de president van Frankrijk, een van de machtigste mensen op aarde, zijn 26-jarige vertrouweling beschermen? Misschien dat we de komende dagen het antwoord horen. Als Le Monde de video niet had onderzocht was Benalla gewoon in dienst gebleven als Macrons protégé.

De president en de regering zijn nu ernstig verzwakt. De hele regering houdt zich stil. De premier reed vrijdag liever mee in een etappe van de Tour de France, dan de verbijsterde parlementariërs te woord te staan. De Kamerleden van La République en Marche, Macrons partij, is verboden met de pers te praten. Van de president zelf is sinds vrijdagochtend niets meer vernomen. En terwijl hij normaal gesproken zo’n acht tweets per dag verstuurt, heeft hij nu al vier dagen niets meer getwitterd.

Het web van leugens, strafbare feiten en duistere praktijken waarin het Elysée zich heeft verstrikt, kan enorme consequenties hebben. Niet alleen voor Frankrijk, maar ook voor Europa. Het eerste slachtoffer viel vandaag al. De verandering van de Grondwet zou deze week in het parlement besproken worden, maar is nu voor onbepaalde tijd opgeschort. Die grondwetswijziging is een van Macrons meest ambitieuze hervormingen. Andere hervormingen wachten mogelijk hetzelfde lot. Dat betekent dat Macrons programma om Frankrijk eindelijk uit het slop te halen, in gevaar komt.

Probleem voor Europa

Door het journalistieke speurwerk zit echter niet alleen Frankrijk in de nesten, maar heeft ook Europa een groot probleem. Macron heeft sinds zijn aantreden een voortrekkersrol genomen om de Europese Unie te hervormen. Vooralsnog bleef het bij ambitieuze toespraken, maar in Brussel en andere hoofdsteden werd hij gezien als de Messias die de Unie zou redden. Nu blijkt dat de Franse president er dezelfde praktijken op nahoudt als zijn voorgangers, is de geloofwaardigheid van ‘Jupiter’ is ernstig aangetast. Frankrijk én Europa zullen op zoek moeten naar een nieuwe redder.

Brussel in beeld: illegalen, uitwerpselen, urine en berg afval

0
Brussel

De illegalen die in Brussel verblijven zorgen niet alleen voor criminaliteit, ze laten er ook een berg van uitwerpselen, urine, afval en rottend voedsel achter. Filip Dewinter (Vlaams Belang) filmde de puinhoop in en rond het Brusselse Maximiliaanpark, waar honderden (of duizenden) illegalen verblijven. “Brussel lijkt wel een derde-wereld-stad.”

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Twee jaar geleden was het aantal vluchtelingen in het Maximiliaanpark zo groot dat het wereldnieuws werd. Honderden migranten verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden tot gevolg. Het kamp werd ontruimd, maar het probleem werd nooit helemaal opgelost.

Enkele maanden geleden was er veel te doen over een mogelijk opvangcentrum voor illegalen in Brussel. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) weigerde zo’n opvangcentrum toe te laten uit angst voor een mogelijk aanzuigeffect, zoals dat ook in Calais gebeurde. Bovendien werden politieacties aangekondigd om het Maximiliaanpark ‘op te kuisen’. Maar die hebben schijnbaar weinig effect gehad.

Uitwerpselen, urine

Enkele weken geleden stuurde Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter beelden de wereld in van honderden of misschien zelfs duizenden illegalen die tot op de dag van vandaag nog steeds in het Brusselse Maximiliaanpark verblijven. Vandaag maakte Dewinter nieuwe videobeelden van de gigantische puinhoop en afvalberg die de illegalen veroorzaken en achterlaten. “Brussel lijkt wel een derde-wereld-stad”, aldus Dewinter.

Op de videobeelden zijn honderden illegalen te zien die liggen te slapen in het Maximiliaanpark. In en rond het Maximiliaanpark is een berg aan afval en menselijke sappen te vinden. Honderden flesjes met urine, uitwerpselen, kapotte kleding, rottend voedsel, enzoverder. “Is dit een sloppenwijk ergens in Afrika?”, vraagt Dewinter zich af. “Nee, dit zijn de straten van Brussel, de hoofdstad van Europa.”

(Lees verder onder de tweet.)

Filip Dewinter on Twitter

100den flessen met urine, uitwerpselen, kapotte kleding, rottend voedsel… in en om illegalenpark. #Brussel lijkt wel e/ derde-wereld-stad! https://t.co/NBO54xvsBt

Criminaliteit

Naast een berg van afval en uitwerpselen zorgden de illegalen ook voor criminaliteit en onveiligheid. Chauffeurs van busbedrijf Flixbus sloegen enkele dagen geleden nog alarm over de onveilige situatie in Brussel-Noord. “Meerdere keren per week maak ik er bedreigende dingen mee: geweld, intimidatie, messen die getrokken worden, ruzies, diefstal, …”, klinkt het. “Groepen criminelen staan ons op te wachten om busreizigers te beroven en bagage te jatten. Politie is er nauwelijks te zien.”

Bij de politiezone Brussel-Noord stelt men op de hoogte te zijn van het probleem. “Brussel-Noord is niet de veiligste buurt; het Maximiliaanpark, waar veel migranten samenkomen, ligt vlakbij. ’s Avonds hangen zij vaak rond in de buurt van het station”, aldus woordvoerder Audrey Dereymaeker. De politie doet volgens Dereymaeker wat ze kunnen, maar raadt toch aan om ook zelf te voorzien in beveiliging. “We raden busbedrijven ook aan om zelf veiligheidsagenten in te zetten.”

Filip Dewinter on Twitter

Flixbus leeggeroofd bij doortocht door #Brussel-noord Straffeloosheid en wet v/d sterkste heerst in multicul-jungle! https://t.co/1geMXgGQOJ

Brutale verkrachting door “donker getinte man” in Rotterdam

0
verkrachting

De Nederlandse politie is op zoek naar man met met een “donker getint”uiterlijk die gisterenochtend een jonge studente verkrachtte in Rotterdam. Het slachtoffer werd bij haar woning gewurgd met een fietsketting en brutaal verkracht. Ze moest met ernstige verwondingen worden afgevoerd naar het ziekenhuis en ligt op intensive care

Gisterenochtend omstreeks 5u merkte het slachtoffer, een jonge Indonesische vrouw en uitwisselingsstudente, dat ze achtervolgd werd door een man toen ze naar huis fietste naar haar woning in Rotterdam. Toen ze aankwam en haar fiets op slot wilde zetten, werd ze aangevallen door de man. De jonge vrouw werd gewurgd met een fietsketting en werd vervolgens brutaal verkracht op straat. Ze moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar ze op de intensive care ligt.

Donker getinte man

Enkele buurtbewoners merkten dat er iets gebeurde, maar dachten niet aan een verkrachting. “Ik heb iemand horen rennen. Daarna hoorde ik ‘nee!’ en kreunen”, aldus een oudere buurvrouw. “Ik ben niet gaan kijken, omdat ik dacht dat het jongeren waren die terug kwamen van het stappen. Als ik het had geweten, had ik de politie gebeld.” Ook een andere vrouw hoorde gegil. “Ik dacht nog: moet ik mama roepen, maar ik was te bang. Dus ben ik weer gaan slapen.”

De politie zoekt met man en macht naar de dader van de brutale verkrachting, en stuurde daarvoor vandaag een signalement uit. Ze zijn op zoek naar een donker getinte man van rond de 20 jaar. De man droeg een donkere hoodie en reed op een donkerkleurige fiets. Er worden speurhonden en politiehelikopters ingezet, maar voorlopig is er van de dader nog geen spoor.

NOS on Twitter

Een jonge vrouw is vanochtend ernstig gewond geraakt bij een gewelddadige verkrachting in de wijk De Esch in Rotterdam. De politie heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet, en alle hulp is welkom: https://t.co/aB53o3vZH7 https://t.co/XfOxOZMGDy

Politie heeft signalement van man die vrouw aanviel en verkrachtte in Rotterdam

UPDATE De politie heeft een signalement vrijgegeven van de man die zaterdagmorgen vroeg een vrouw aanviel, verkrachtte en ernstig verwondde. Het gaat om een donker getinte man van ongeveer twintig jaar oud. Hij droeg een donkere hoodie, en reed op een donker gekleurde fiets.

De politie wil berichten dat de vrouw gewurgd zou zijn met een fietsketting, niet bevestigen. Het scenario zou wel verklaren waarom veel mensen in de straat niets hebben gehoord van de verkrachting: de jonge vrouw zou dan niet in staat geweest zijn om geluid te maken. Veel buurtbewoners merkten pas dat er iets gebeurd was toen ze bij het opstaan de politiemensen in de straat zagen.

,,Het is een bruut geweest”, zegt de oudere buurvrouw bij wie het voor de deur gebeurde. ,,Het was al licht. Iedereen had het kunnen zien.” Zelf zat ze televisie te kijken, met de gordijnen nog dicht. ,,Ik heb iemand horen rennen. Daarna hoorde ik ‘nee!’ en kreunen. Ik ben niet gaan kijken, omdat ik dacht dat het jongeren waren die terug kwamen van het stappen. Als ik het had geweten, had ik de politie gebeld.” Een jong buurmeisje zegt dat ze iemand heeft horen gillen. ,,Kapot hard. Ik dacht nog: moet ik mama roepen, maar ik was te bang. Dus ben ik weer gaan slapen.”

De politie heeft met tientallen mensen onderzoek gedaan in de wijk. Er is onder meer met honden gezocht. De technische recherche heeft sporen onderzocht en onder meer twee fietsen veilig gesteld. De politiehelikoper is in de lucht geweest om te zoeken naar de dader. De politie heeft met getuigen gesproken en camerabeelden opgevraagd.

Bewoners van de straat vertellen zaterdagmiddag dat dit het zoveelste incident is in de straat. In januari raakte er een man gewond bij een schietpartij op klaarlichte dag. ,,Ik vind dat ze camera’s moeten neerzetten”, zegt de oudere buurvrouw

Drie aanhoudingen voor ‘vreselijke zuuraanval’ op 3 jarig peuter in Verenigd Koninkrijk

0
Zuuraanval
Foto: De daders van de zuuraanval op een peuter in het Verenigd Koninkrijk. Bron: Screenshot NOS

De wereld reageerde geschokt op de zuuraanval op een peuter in het Verenigd Koninkrijk. De meeste mensen, samen met mij, vragen zich af wat er vredesnaam in de uitvoerders omging om zo een actie te ondernemen. Welke ziekelijke gedachten gaan er in je om, op het moment dat je een peuter voor het leven tekent? Vaak wordt een zuuraanval gezien als een ‘wraakactie’ in islamitische kringen, maar er is nog niets bekend over de motivaties om de peuter zo te verminken.

De Britse politie heeft in Londen drie mannen opgepakt voor de vermoedelijke zuuraanval op een peuter. De mannen (22, 25 en 26) worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Zaterdag werd het jongetje volgens de politie bewust met een bijtende substantie aangevallen in een winkel in Worcester, iets ten zuidwesten van Birmingham. Het kind, dat in een buggy zat, liep ernstige brandwonden op aan zijn gezicht en zijn arm.

Het zijn jonge mannen en de relatie met het jongetje is nog niet bekend. Is het een ziekelijke ‘grap’? Wilden ze gewoon weten wat er zou gebeuren of hoe het zou voelen? Is het een vorm van ‘eerwraak’? We weten het niet, maar wat we wel weten is dat het Verenigd Koninkrijk al langer geteisterd wordt door dit soort aanvallen.

Ik wil niet zeggen dat het een trend is in het VK, maar het is meer dan een aantal ‘incidenten’. Laten we hopen dat de politie de daders te pakken krijgt en er achter komt wat de motivaties zijn achter de aanval.

Trump bedreigt nu Iran. En hoe!

0
trump

In een tweet met alleen hoofdletters waarschuwt Donald Trump de Iraanse president Rouhani. “Bedreig de VS nooit meer, anders zul je de gevolgen ervaren zoals maar weinigen in de geschiedenis hebben gedaan”, twitterde Trump. “We zijn geen land meer dat zich achter jouw krankzinnige teksten van dood en verderf schaart. Wees voorzichtig!”

Donald J. Trump on Twitter

To Iranian President Rouhani: NEVER, EVER THREATEN THE UNITED STATES AGAIN OR YOU WILL SUFFER CONSEQUENCES THE LIKES OF WHICH FEW THROUGHOUT HISTORY HAVE EVER SUFFERED BEFORE. WE ARE NO LONGER A COUNTRY THAT WILL STAND FOR YOUR DEMENTED WORDS OF VIOLENCE & DEATH. BE CAUTIOUS!

De boze reactie van Trump volgt op een speech van Rouhani dit weekend. Daarin waarschuwde hij dat een strijd met Iran op “de moeder aller oorlogen” kan uitlopen. Rouhani voegde eraan toe dat Trump moest stoppen “met de staart van de leeuw te spelen” want “daar krijg je spijt van”.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo haalde even voor de tweet van Trump al hard uit naar Iran. In een toespraak in Californië vergeleek hij de regering met de maffia, omdat zij zich zouden verrijken ten koste van de eigen bevolking.

“Hypocriete heilige mannen”

De religieuze leiders van het land noemde hij “hypocriete heilige mannen” en zijn Iraanse ambtgenoot Zarif en president Rouhani noemde hij stromannen voor de “internationale oplichterskunsten” van de ayatollahs.

Pompeo deed zijn uitspraken voor voornamelijk Iraanse Amerikanen in zijn Supporting Iranian Voices-toespraak, nog geen dag nadat Rouhani de Amerikaanse president Trump had gewaarschuwd om zijn vijandige politiek tegen Teheran.

Farsi

De minister kondigde ook aan dat de Verenigde Staten met een radio-, televisie en internetkanaal komt dat 24 uur per dag uitzendingen zal verzorgen in het Farsi. “Wij zullen de lang genegeerde stem van het Iraanse volk steunen”, zei Pompeo.

Iran dreigde eerder deze maand de samenwerking met het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) op een laag pitje te zetten, nadat de VS een boycot op handel met Iran instelde. Tevens riep de VS bondgenoten op om af te stappen van Iraanse olie. Trump trok de VS eerder dit jaar uit het in 2015 gesloten kernakkoord.

Ironisch

In 2013 stuurde Donald Trump overigens deze tweet:

Donald J. Trump on Twitter

I predict that President Obama will at some point attack Iran in order to save face!

Steve Bannon wil uiterst rechts een derde van de zetels in het Europees Parlement bezorgen

0
bannon

Steve Bannon, de omstreden ex-adviseur van Amerikaans president Donald Trump, zal uiterst rechts in Europa bijstaan via een eigen stichting in Brussel. Het ultieme doel is een ‘superfractie’ in het Europees Parlement.

The Movement. Zo gaat Steve Bannon zijn Europese stichting noemen, die Brussel als hoofdzetel krijgt. Hij wil er uiterst rechtse partijen in Europa mee bijstaan, onder meer op het vlak van digitale kiezersdata en doelgerichte boodschappen. Er zouden een tiental mensen voor de stichting gaan werken. Bannon zelf zou na de Midterm-verkiezingen in november halftijds actief worden in Europa.

Aan de website The Daily Beast vertelde Bannon dat hij door het bundelen van uiterst rechtse en populistische krachten een ‘superfractie’ hoopt te doen verkiezen, die volgens hem een op de drie zetels in het Europees Parlement kan binnenhalen bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar.

Filip Dewinter

Met The Movement wil Bannon uiterst rechtse partijen in Europa bijstaan, onder meer op het vlak van digitale kiezersdata en doel­ge­rich­te bood­schap­pen

Bannon had in het voorbije jaar dikwijls ontmoetingen met uiterst rechtse politici, onder wie vorige week nog federaal parlementslid Filip Dewinter van Vlaams Belang in Londen. Opmerkelijk: sinds die ontmoeting waarschuwt Dewinter op Twitter voor een ‘raciale burgeroorlog in Europa’ en is hij ook in het Engels gaan tweeten over ‘third world city Brussels’ (sic).

Eerder ontmoette Bannon al leden van Marine Le Pens Rassemblement National in Frankrijk. In Hongarije zoekt hij aansluiting bij de Hongaarse Fidesz-partij van Viktor Orbán – die nochtans lid is van de centrumrechtse EVP.

Bannon zou zijn stichting willen structureren naar het model van de Open Society Foundation van de filantroop George Soros, die sinds 1984 naar schatting 32 miljard dollar investeerde in humanistische, liberale, Europese projecten. Soros wordt nu het leven zuur gemaakt door de Hongaarse leider Orbán, die zijn projecten (waaronder een privé-universiteit) probeert te sluiten.

Bannon wil met minder middelen dan Soros zijn uiterst rechtse gedachtegoed verder verspreiden. Als voorbeeld geeft hij de overwinning van het Leave-kamp in het brexit-referendum, dat ‘slechts’ een beroep kon doen op een budget van 7 miljoen Britse pond maar er toch in slaagde “de vijfde grootste economie ter wereld uit de EU te halen”.

Tanende invloed

De Europese plannen van Bannon relativeren paradoxaal genoeg ook zijn slagkracht in de VS zelf. Sinds hij gevraagd werd uit het Witte Huis te vertrekken worstelt de blogger om in zijn thuisland een nieuwe rol te vinden. Zijn campagne om zittende Republikeinse Congresleden te vervangen door jongere radicaal-rechtse politici is mislukt.

“De mensen beginnen zich te realiseren dat het anti-establishmentthema een soort luxe is die we ons nu niet kunnen veroorloven”, erkende hij afgelopen mei nog in een gesprek met The New York Times, een vaststelling waarover hij tijdens zijn Europese contacten zedig zwijgt.