DELEN
bejaarde

Een bejaarde en gehandicapte vrouw werd afgelopen donderdagmiddag in Antwerpen zonder aanleiding bekogeld met stenen door een tiental allochtone jongeren. “Ze vlogen langs mijn hoofd en mijn scootmobiel werd geraakt. Het waren geen kleine steentjes. Het waren echte straatstenen van wel 15 centimeter groot.” De vrouw kreeg te horen dat ze een “vieze stinkende belg” is.

Donderdagmiddag wilde de invalide bejaarde vrouw L.B. (ze wil naar eigen zeggen liever niet met haar volledige naam vernoemd worden, uit angst voor vergelding) in Antwerpen haar oude buren gaan bezoeken. Toen ze op weg was met haar scootmobiel, liep ze plots een oude bekende tegen het lijf. Ze stonden een praatje te maken, en werden vervolgens benaderd door een groepje van een tiental allochtone jongeren.

(lees verder onder de tweet)

Wim Van Osselaer on Twitter

Antwerpen: ‘negertjes’ bekogelen 64-jarige dame met handicap in scootmobiel zonder aanleiding en roepen ‘vuile Belg’. Mocht het omgekeerde gebeuren; pers, politiek en Unia zouden elkaar daar verdringen. Nu: stilte. Pers mag me contacteren voor contactgegevens. RT tegen doofpot!

“Vieze stinkende belgen”

Het groepje allochtonen bedreigde de vrouw en begon zonder enige aanleiding met stenen te gooien naar de vrouw. “Plotseling begonnen ze met stenen te gooien”, vertelt de vrouw aan de telefoon. “Ze vlogen langs mijn hoofd en mijn scootmobiel werd geraakt. Het waren geen kleine steentjes. Het waren echte straatstenen van wel 15 centimeter groot.” De bejaarde vrouw werd gelukkig niet geraakt.

Toen de vrouw de jongeren vroeg waarom ze dat deden, werden ze uitgescholden voor “vieze stinkende belgen” en werden obscene handgebaren in haar richting geworpen. “Ik vroeg die jongeren wat het probleem was, en ze begonnen te roepen dat ik een vieze stinkende belg ben. Ze maakten obscene handgebaren en zeiden dat ze hun broers en de rest van hun familie er zouden bijhalen.”

De vrouw belde de politie en de allochtone jongeren gingen ervandoor. Toen de politie arriveerde, was er al geen spoor meer te bekennen van de jongeren. Enkele omstaanders die alles zagen gebeuren probeerden nog mee te helpen in de zoektocht en de politie patrouilleerde in de nabij gelegen straten, maar tevergeefs.

Reacties

Reacties

SDB en nieuwsreporter.com brengt u nationaal en internationaal nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.